Συνεχίζονται οι ταραχές στο Μεξικό - Νέα δολοφονία δημοσιογράφου

Συνεχίζονται οι ταραχές στο Μεξικό - Νέα δολοφονία δημοσιογράφου Facebook Twitter
EPA
0

Ενας ακόμη μεξικανός δημοσιογράφος δολοφονήθηκε την περασμένη νύκτα στην πολιτεία Κιντάνα Ρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα και του εργοδότη του.

Ο Χοσέ Γκουανταλούπε Τσαν, 35 ετών, βρισκόταν σε μπαρ της κοινότητας ιθαγενών όταν δέχθηκε επίθεση. «Ο θάνατός του προήλθε από τραύματα από σφαίρες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ο δημοσιογράφος εργαζόταν για την εβδομαδιαία ηλεκτρονική έκδοση Playa News, που καλύπτει την ειδησεογραφία για την Ριβιέρα Μάγια, την τουριστική περιοχή που βρίσκεται κοντά στο γνωστό τουριστικό θέρετρο Κανκούν.

Η δολοφονία του, η έκτη δολοφονία δημοσιογράφου το 2018, έγινε την παραμονή της ψηφοφορίας για τις προεδρικές, τις βουλευτικές και τις τοπικές εκλογές.

Η προεκλογική εκστρατεία ήταν η αιματηρότερη που έχει γνωρίσει το Μεξικό. Από την έναρξή της, 136 πολιτικοί δολοφονήθηκαν, σύμφωνα με το κέντρο ερευνών Etellekt.

Ο διευθυντής του Playa News, ο Ρουμπέν Πατ, δήλωσεσ το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Χοσέ Γκουανταλούπε Τσαν του είχε πρόσφατα εμπιστευθεί ότι δεχόταν απειλές και ότι είχε ζητήσει την προστασία των αρχών, ματαίως. Ο δημοσιογράφος ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο δράστης της δολοφονίας μπήκε στο μπαρ, πλησίασε τον δημοσιογράφο και τον πυροβόλησε τρεις φορές.

Το Μεξικό είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους. Περισσότεροι από 100 έχουν σκοτωθεί από το 2000, σύμφωνα με τις οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης.

Το 2017, τουλάχιστον 11 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το Μεξικό σύμφωνα με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα και Articulo 19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM