ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας - «Επιχείρηση μίας βδομάδας» προαναγγέλλει το Ισραήλ

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας - «Επιχείρηση μίας βδομάδας» προαναγγέλλει το Ισραήλ Facebook Twitter
0

Οι ισραηλινές Αρχές εκτιμούν πως οι επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας θα διαρκέσουν «μια εβδομάδα». Από χθες, είναι σε εξέλιξη συγκρούσεις στην περιοχή, με το Ισραήλ να εντείνει τα πλήγματα κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικό Τζιχάντ και την άλλη πλευρά με απαντά με ομοβροντία ρουκετών. 

Στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι ο στρατός «προετοιμάζεται για μια επιχείρηση διάρκειας μιας εβδομάδας» και «δεν διεξάγει επί του παρόντος διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός» μετά από αναφορές ότι η Αίγυπτος προσπαθεί να μεσολαβήσει για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στον παλαιστινιακό θύλακα όπου συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών.

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τη Γάζα και Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας - «Επιχείρηση μίας βδομάδας» προαναγγέλλει το Ισραήλ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MOHAMMED SABER

Στα ύψη η ένταση

Το Ισραήλ εξαπέλυσε χθες ειδική επιχείρηση κατά της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, σκοτώνοντας ένα από τα ηγετικά της στελέχη σε μια αιφνιδιαστική αεροπορική επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας σε πολυώροφο κτίριο στην πόλη της Γάζας και προκαλώντας ομοβροντία ρουκετών ως αντίποινα.

Η περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης θα εξαρτηθεί ιδιαίτερα από τη Χαμάς, την ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη Γάζα, και από το εάν θα αποφασίσει να λάβει μέρος στις συγκρούσεις.

Τα ισραηλινά χτυπήματα είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ακόμα τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Τζιχάντ και ένα παιδί, και να τραυματιστούν τουλάχιστον 80 άνθρωποι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ δεν έδωσε ακριβή στοιχεία για το πόσα ακριβώς μέλη της σκοτώθηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα μαχητικά του αεροσκάφη έθεσαν ως στόχο δύο μαχητές που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν ρουκέτες σε ένα νέο χτύπημα σήμερα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνέλαβε 19 μαχητές του Ισλαμικού Τζιχάντ σε εφόδους στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη ενώ έθεσε ως στόχο τις τοποθεσίες κατασκευής και εκτόξευσης ρουκετών της οργάνωσης στη Γάζα.

Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν τουλάχιστον 160 ρουκέτες προς το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο στρατός. Οι περισσότεροι εξ αυτών αναχαιτίστηκαν ενώ κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά καθώς πήγαιναν στα καταφύγια.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας - «Επιχείρηση μίας βδομάδας» προαναγγέλλει το Ισραήλ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MOHAMMED SABER

Η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Έθνη και το Κατάρ προσπαθούν να μεσολαβήσουν προκειμένου να δοθεί τέλος στη βία, αλλά «δεν υπάρχει ακόμα πρόοδος», σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο με γνώση των προσπαθειών αυτών.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ άφησε να εννοηθεί ότι δεν επίκειται άμεσα κατάπαυση πυρός. «Τώρα είναι η ώρα για αντίσταση, όχι για ανακωχή», δήλωσε στέλεχος της οργάνωσης στο Reuters.

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με «βαρύ τίμημα» 

Την ίδια ώρα, ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τις τελευταίες του επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα.

«Οι Ισραηλινοί θα πληρώσουν ένα ακόμη βαρύ τίμημα για το πρόσφατο έγκλημά τους» ανέφερε ο Χοσεΐν Σαλαμί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Διεθνή / Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Την ίδια στιγμή, οι ισχυρότερες αντάρτικες οργανώσεις της χώρας, ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN) και η ομάδα EMC, δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Διεθνή / Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Το μεγάλο αστέρι του παλαιστινιακού ποδοσφαίρου σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια, κατήγγειλε η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία 
LIFO NEWSROOM
Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Διεθνή / Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από το UCLA 1 δισ. δολάρια, μετά το «πάγωμα» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδοτήσεις λόγω των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
«Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Διεθνή / «Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Η εταιρεία παρουσίασε δημοσίως μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ωστόσο αποκαλυπτική έρευνα των New York Times απέδειξε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που την εμπλέκουν
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Διεθνή / Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Το νομοσχέδιο, που αντανακλά τη δεξιά στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, θα υποχρέωνε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους μετανάστες να περιμένουν δύο χρόνια προτού υποβάλουν αίτηση για επανένωση με τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους
LIFO NEWSROOM
Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Διεθνή / Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Η νυν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιάστρια του Fox News, Τάμι Μπρους, προτείνεται για τη θέση της αναπληρώτριας μόνιμης αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

Διεθνή / Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

«Η Ουκρανία έχει την ελευθερία επιλογής για το πεπρωμένο της», αναφέρει η κοινή δήλωση Μακρόν, Μελόνι, Μερτς, Στάρμερ, Τουσκ, φον ντερ Λάιεν και Στουμπ
LIFO NEWSROOM
«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM