Συνάντηση Τραμπ-Σίσι στο Λευκό Οίκο με θέμα την καταπολέμηση του ΙΚ

Συνάντηση Τραμπ-Σίσι στο Λευκό Οίκο με θέμα την καταπολέμηση του ΙΚ Facebook Twitter
0

Μετά από τέσσερα χρόνια τεταμένων σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι θα συναντηθεί τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.


Οι δύο ηγέτες αναμένεται να επικεντρώσουν τη συζήτησή τους στην καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά και το ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα.


Η επίσκεψη Σίσι θα γίνει δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους βασικούς παίκτες στη σκακιέρα του μεσανατολικού. Η Αίγυπτος και η Ιορδανία είναι οι μοναδικές χώρες οι οποίες έχουν υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ. Στο Λευκό Οίκο αναμένεται σύντομα και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, αν και δεν έχει οριστεί ακόμα ακριβής ημερομηνία.


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι σχέσεις Καΐρου-Ουάσινγκτον ήταν μάλλον παγωμένες με τον Μπαράκ Ομπάμα να διακόπτει την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την Αίγυπτο, λόγω ανησυχιών σε σχέση με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προσδοκά «Ο αμερικανός πρόεδρος έχει βαθιά κατανόηση του τι συμβαίνει στην περιοχή και στην Αίγυπτο συγκεκριμένα», είχε δηλώσει ο Σίσι μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM