Στον Στάρμερ ο Ζελένσκι μετά την επίθεση Τραμπ

Στον Στάρμερ ο Ζελένσκι μετά την επίθεση Τραμπ Facebook Twitter
Ο Ζελένσκι αποχωρεί άρον άρον από τον Λευκό Οίκο, μετά την επίθεση Τραμπ / Φωτογραφία: EPA
0

Τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ συναντά σήμερα κιόλας ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Στάρμερ.

Αύριο στο Λονδίνο θα διεξαχθεί μια ευρύτερη διάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών.

«Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθούν στη Ντάουνινγκ Στριτ σήμερα το απόγευμα», ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου.

Χθες Παρασκευή, ο Ζελένσκι φέρεται να εκδιώχθηκε από τον Λευκό Οίκο χωρίς να υπογραφεί η συμφωνία για τις ουκρανικές γαίες, που υποτίθεται πως ήταν ο σκοπός της επίσκεψης. Κατά την υποδοχή του από τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο Ζελένσκι υπέστη πρωτοφανή επίθεση on camera, τόσο από τον Αμερικανό πρόεδρο όσο και από τον αντιπρόεδρό του, Τζέι Ντι Βανς. 

Στην επίθεση, που θεωρήθηκε από πολλούς ως «ενέδρα», Τραμπ και Βανς τραμπούκισαν εμφανώς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων πως ρισκάρει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πως δεν θέλει ειρήνη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM