Στο Βιετνάμ έφθασαν Τραμπ και Κιμ, θα συναντηθούν αύριο

Στο Βιετνάμ έφθασαν Τραμπ και Κιμ, θα συναντηθούν αύριο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στο Βιετνάμ έφθασε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Στην ασιατική χώρα βρίσκεται ήδη και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Οι δύο άνδρες έφτασαν σήμερα στο Βιετνάμ, παραμονή της δεύτερης συνόδου κορυφής κατά την οποία θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους για να εφαρμόσουν τη δέσμευση της Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιό της.

Το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Τραμπ στο Ανόι προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 21.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας).

«Μόλις έφτασα στο Βιετνάμ. Σας ευχαριστώ για τη θαυμάσια υποδοχή στο Ανόι. Φοβερά πλήθη και τόση πολλή αγάπη!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.


Ο Τραμπ έφτασε αφού είχε πέσει νύχτα στο Ανόι. Χαιρέτισε τα πλήθη κατά την αποβίβασή του από το αεροπλάνο.

Τον υποδέχτηκαν υψηλόβαθμοι Βιετναμέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι ενώ στη συνέχεια η αυτοκινητοπομπή του πέρασε ανάμεσα από το συγκεντρωμένο πλήθος που κρατούσε σημαίες του Βιετνάμ, των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, κατευθυνόμενος προς το ξενοδοχείο JW Marriott, όπου θα διαμείνει τις επόμενες δύο ημέρες.

Λίγο νωρίτερα είχε αφιχθεί στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ και ο Κιμ, μετά από ένα τριήμερο ταξίδι με το τρένο, από την Πιονγκγιάνγκ μέσω Κίνας.

Ολοκλήρωσε το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού του, με αυτοκίνητο από τα σύνορα. Ο Κιμ συνοδευόταν από την αδελφή του και στενή σύμβουλό του.

Καμιά δεκαριά σωματοφύλακες έτρεχαν δίπλα στο αυτοκίνητο του Κιμ όταν ξεκίνησε για το ξενοδοχείο του, χαμογελαστός στη θέα των μικρών παιδιών που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος του δρόμου απ' όπου περνούσε η λιμουζίνα του.

Οι αρχές είχαν κλείσει τους δρόμους για την κυκλοφορία μέχρι το ξενοδοχείο Melia όπου θα διαμείνει.

Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι φαίνεται ότι σφυρηλάτησαν μια θερμή σχέση κατά την πρώτη σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη, τον περασμένο Ιούνιο, θα συναντηθούν για μια σύντομη κατ' ιδίαν συνομιλία το απόγευμα της Τετάρτης.

Θα ακολουθήσει δείπνο, στο οποίο θα συνοδεύονται από δύο προσκεκλημένους και διερμηνείς, όπως είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Η επόμενη συνάντησή τους θα γίνει την Πέμπτη.

Οι αρχές του Βιετνάμ δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει πού θα συναντηθούν ο Κιμ και ο Τραμπ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα έφτασε στο Βιετνάμ και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ο οποίος συναντήθηκε ήδη με τον Βιετναμέζο ομόλογό του Παμ Μπιν Μινχ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM