Στο Βιετνάμ έφθασαν Τραμπ και Κιμ, θα συναντηθούν αύριο

Στο Βιετνάμ έφθασαν Τραμπ και Κιμ, θα συναντηθούν αύριο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στο Βιετνάμ έφθασε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Στην ασιατική χώρα βρίσκεται ήδη και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Οι δύο άνδρες έφτασαν σήμερα στο Βιετνάμ, παραμονή της δεύτερης συνόδου κορυφής κατά την οποία θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους για να εφαρμόσουν τη δέσμευση της Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιό της.

Το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Τραμπ στο Ανόι προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 21.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας).

«Μόλις έφτασα στο Βιετνάμ. Σας ευχαριστώ για τη θαυμάσια υποδοχή στο Ανόι. Φοβερά πλήθη και τόση πολλή αγάπη!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.


Ο Τραμπ έφτασε αφού είχε πέσει νύχτα στο Ανόι. Χαιρέτισε τα πλήθη κατά την αποβίβασή του από το αεροπλάνο.

Τον υποδέχτηκαν υψηλόβαθμοι Βιετναμέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι ενώ στη συνέχεια η αυτοκινητοπομπή του πέρασε ανάμεσα από το συγκεντρωμένο πλήθος που κρατούσε σημαίες του Βιετνάμ, των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, κατευθυνόμενος προς το ξενοδοχείο JW Marriott, όπου θα διαμείνει τις επόμενες δύο ημέρες.

Λίγο νωρίτερα είχε αφιχθεί στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ και ο Κιμ, μετά από ένα τριήμερο ταξίδι με το τρένο, από την Πιονγκγιάνγκ μέσω Κίνας.

Ολοκλήρωσε το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού του, με αυτοκίνητο από τα σύνορα. Ο Κιμ συνοδευόταν από την αδελφή του και στενή σύμβουλό του.

Καμιά δεκαριά σωματοφύλακες έτρεχαν δίπλα στο αυτοκίνητο του Κιμ όταν ξεκίνησε για το ξενοδοχείο του, χαμογελαστός στη θέα των μικρών παιδιών που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος του δρόμου απ' όπου περνούσε η λιμουζίνα του.

Οι αρχές είχαν κλείσει τους δρόμους για την κυκλοφορία μέχρι το ξενοδοχείο Melia όπου θα διαμείνει.

Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι φαίνεται ότι σφυρηλάτησαν μια θερμή σχέση κατά την πρώτη σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη, τον περασμένο Ιούνιο, θα συναντηθούν για μια σύντομη κατ' ιδίαν συνομιλία το απόγευμα της Τετάρτης.

Θα ακολουθήσει δείπνο, στο οποίο θα συνοδεύονται από δύο προσκεκλημένους και διερμηνείς, όπως είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Η επόμενη συνάντησή τους θα γίνει την Πέμπτη.

Οι αρχές του Βιετνάμ δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει πού θα συναντηθούν ο Κιμ και ο Τραμπ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα έφτασε στο Βιετνάμ και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ο οποίος συναντήθηκε ήδη με τον Βιετναμέζο ομόλογό του Παμ Μπιν Μινχ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM