Στη Νάπολη, οι Τρεις Μάγοι φέτος εκτός από δώρα έχουν και green pass

Στη Νάπολη, οι Τρεις Μάγοι φέτος εκτός από δώρα έχουν και green pass Facebook Twitter
Getty Image
0

Οι Τρεις Μάγοι με τα δώρα φέτος τα Χριστούγεννα εκτός από χρυσό, λιβάνι και σμύρνα θα έχουν μαζί τους και green pass κατά του κορωνοϊού, όταν επισκεφτούν τον Ιησού.

Οι τεχνίτες στην San Gregorio Armeno στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης φημίζονται για το πώς χρησιμοποιούν την τέχνη τους απόλυτα προσαρμοσμένη στην σημερινή εποχή.

«Πέρυσι ήταν η χρονιά των μασκών, έτσι τα ειδώλια της Μαρίας, του Ιωσήφ και των Τριών Μάγων φορούσαν μάσκες. Φέτος ήταν σωστό να συνεχίσουμε να κινούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση», είπε ο τεχνίτης Marco Ferrigno.

Στη Νάπολη, οι Τρεις Μάγοι φέτος εκτός από δώρα έχουν και green pass Facebook Twitter
Getty Image

Το Green Pass, το οποίο δείχνει ότι κάποιος έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, έχει αρνητικό rapid test ή έχει αναρρώσει πρόσφατα από τον ιό, είναι μια απαίτηση στην Ιταλία για όσους ταξιδεύουν μεταξύ των πόλεων και για πρόσβαση σε μια σειρά από πολιτιστικούς χώρους και χώρους αναψυχής.

«Επειδή οι Τρεις Μάγοι καλούνται να κάνουν ένα μακρύ ταξίδι μέχρι τη Βηθλεέμ, έδωσα σε όλους το δικό τους Green Pass ώστε να έχουν τα κατάλληλα έγγραφα για να ταξιδέψουν», είπε ο Ferrigno.

Οι σκηνές της Ναπολιτάνικης φάτνης εξελίχθηκαν σε μορφή τέχνης την περίοδο του μπαρόκ. Πολλές ιταλικές οικογένειες έχουν μια αντίστοιχη φάτνη να κοσμεί το δικό τους  χριστουγεννιάτικο δέντρο αυτή την εποχή.

Στη Νάπολη, οι Τρεις Μάγοι φέτος εκτός από δώρα έχουν και green pass Facebook Twitter
Getty Image

Η αντίδραση των τουριστών στο να δοθούν στους Τρεις Μάγους φέτος Green pass με κωδικό QR, για να μπορέσουν να ακολουθήσουν το αστέρι της Βηθλεέμ χωρίς προβλήματα, ήταν απόλυτα θετική.

«Όλοι έχουμε Green Pass. Γιατί να μην το έχουν και οι Τρεις Μάγοι; Έρχονται από τόσο μακριά και διασχίζουν τόσες πολλές χώρες. Είναι ένα καλό μήνυμα για τους ανθρώπους» ανέφερε ο Massimiliano Giangrossi.

Στη Νάπολη, οι Τρεις Μάγοι φέτος εκτός από δώρα έχουν και green pass Facebook Twitter
Getty Image

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM