Στάση εργασίας στον οίκο Gucci- Η πρώτη κινητοποίηση στην ιστορία του

Αντιμέτωπος με κινητοποιήσεις εργαζομένων ο οίκος Gucci Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Αντιμέτωπος με κινητοποιήσεις στο τμήμα design του στην Ιταλία, είναι ο οίκος Gucci.

Σήμερα, 40 εργαζόμενοι στο τμήμα design του οίκου Gucci, έκαναν 4ωρη στάση εργασίας και διαδήλωσαν για τη μεταφορά του τμήματος από τη Ρώμη στο Μιλάνο.

«Ο Gucci κόβει αλλά δεν ράβει» ή «Στον Gucci, οι απολύσεις βρίσκονται στη μόδα» έγραφαν τα πλακάτ των εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της εταιρείας στη Ρώμη, με κυρίαρχο φόβο το να χάσουν τις θέσεις τους.

Ο οίκος Gucci ανακοίνωσε τον Οκτώβριο τη μεταφορά του τμήματος στο Μιλάνουποχρεώνοντας, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, 153 εργαζόμενους να μετακομίσουν υπό συνθήκες, που δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.

«Το γραφείο design είναι η καρδιά του Gucci, όπου εργάζονται οι σχεδιαστές και μόδιστροι, εδώ γεννιούνται όλες οι συλλογές. Πρόκειται για την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση στην ιστορία του», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τσιάρα Τζιανότι, συνδικαλιστική εκπρόσωπος του οίκου.
 

«Η Kering (όμιλος ειδών πολυτελείας όπου ανήκει ο οίκος Gucci) θέλει να επωφεληθεί από αυτήν την αναδιάρθρωση για να μειώσει το προσωπικό και να οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου εργαζόμενους που βλέπουν να τους προτείνονται μη ικανοποιητικές συνθήκες, καθώς δεν μπορούν να φύγουν από τη Ρώμη, διότι εκεί ζουν οι οικογένειές τους, τα παιδιά τους», επισήμανε.

Από την πλευρά του ο οίκος Gucci απορρίπτει κάθε είδους κατηγορίες αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι αυτή η μεταφορά «δεν προβλέπει καμία μείωση προσωπικού» και «θα εφαρμοστεί με πλήρη σεβασμό στους ισχύοντες κανόνες», διαβεβαιώνει η εταιρεία σε σημείωμά της. 

«Προκειμένου να διευκολυνθεί στον μέγιστο βαθμό η μεταφορά όλων των εργαζομένων, τους οποίους αφορά (η απόφαση), η εταιρεία προέβλεψε μια σειρά μέτρων, τόσο οικονομικών όσο και στήριξης, πιο ευνοϊκών σε σύγκριση με εκείνα που προβλέπει η συλλογική σύμβαση», καταλήγει.

Την ώρα που οι 153 εργαζόμενοι πρέπει να μεταφερθούν στο Μιλάνο έως τον Μάρτιο, η τύχη των άλλων 66 που θα παραμείνουν προς το παρόν στη Ρώμη «είναι αβέβαιη», σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί βαθαίνει την κρίση στον πυρήνα της ηγεσίας του Ιράν

Ο θάνατος του δεν αποτελεί απλώς την απώλεια ενός ακόμη αξιωματούχου, αλλά έναν παράγοντα που βαθαίνει την κρίση στην ηγεσία του Ιράν, με πιθανές συνέπειες τόσο για την πορεία του πολέμου όσο και για τη συνολική σταθερότητα της χώρας
THE LIFO TEAM
Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Γιατί ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί μπορεί να είναι μεγαλύτερο πλήγμα από του Αλί Χαμενεΐ;

Η εξόντωση του Αλί Λαριτζανί δεν αφαιρεί απλώς μια ισχυρή προσωπικότητα από το ιρανικό σύστημα εξουσίας, αλλά απειλεί να διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ στρατού, πολιτικής και διπλωματίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Διεθνή / ΗΠΑ: Δικαστής ακυρώνει τα σχέδια του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. για αλλαγές στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων

Δικαστής μπλόκαρε τις αλλαγές του Αμερικανού υπουργού Υγείας στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, αναστέλλοντας παράλληλα τους διορισμούς του σε συμβουλευτική επιτροπή, σε μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά των παιδιών
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM