Sputnik V: Η Ουγγαρία αγόρασε δόσεις του ρωσικού εμβολίου, η πρώτη χώρα στην ΕΕ

Sputnik V: Η Ουγγαρία αγόρασε δόσεις του ρωσικού εμβολίου, η πρώτη χώρα στην ΕΕ Facebook Twitter
Η Ουγγαρία αγόρασε το ρωσικό εμβόλιο (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Ουγγαρία υπέγραψε συμφωνία για την αγορά του Sputnik V, του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό, η πρώτη χώρα της ΕΕ που προχωρά σε αυτή την κίνηση.

Τα ρωσικά εμβόλια θα φτάσουν στην Ουγγαρία σε τρεις δόσεις, ενώ οι λεπτομέρειες για το μέγεθος κάθε φορτίου θα ανακοινωθούν αργότερα, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Πίτερ Σιάρτο.

Λίγο νωρίτερα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε πως ακόμη είναι υπερβολικά νωρίς για την άρση των περιορισμών, όπως και ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Η καλύτερη προσέγγιση είναι να εγκριθεί η χρήση αρκετών εμβολίων, καθώς ο ανταγωνισμός θα αναγκάσει τις εταιρείες που τα παρασκευάζουν να επιταχύνουν τις αποστολές, επεσήμανε ο Όρμπαν και πρόσθεσε: «Δεν χρειαζόμαστε εξηγήσεις, χρειαζόμαστε εμβόλια».

Χθες ο ουγγρικός οργανισμός φαρμάκων έδωσε προκαταρκτική έγκριση τόσο στο ρωσικό εμβόλιο όσο και σε εκείνο της AstraZeneca. Κανένα από τα δύο δεν έχει πάρει ακόμη «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η Μόσχα υπέβαλε αυτή την εβδομάδα αίτηση για την αξιολόγηση του Sputnik V από τον ΕΜΑ, ενώ ο οργανισμός αναμένεται να αποφασίσει για το εμβόλιο της AstraZeneca στις 19 Ιανουαρίου.

Παράλληλα η Ουγγαρία είναι σε συνομιλίες με την κινεζική Sinopharm, προκειμένου να αγοράσει και το δικό της εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM