Σόου Ακάρ: Πέταξε με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο

Σόου Ακάρ: Πέταξε με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο Facebook Twitter
0

Σόου έστησε ο Χολουσί Ακάρ, πετώντας με μαχητικό αεροσκάφος πάνω από τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος αξιωματούχος, μάλιστα, φόρεσε φόρμα πτήσης, με το τουρκικό υπουργείο να δημοσιεύει βίντεο γράφοντας: «Ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτησε το Μνημείο των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε, και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου: "Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας, ιδιαίτερα των μαρτύρων μας που κείτονται στο Τσανάκκαλε, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με το πνεύμα του Τσανάκκαλε"».

Ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι «οι επιθετικές ενέργειες και οι λόγοι της Ελλάδας δυστυχώς συνεχίζονται[…] Στις 23 του μηνός, δύο από τα αεροπλάνα μας κλειδώθηκαν από τα ραντάρ των S-300. Αυτό ήταν μια εξαιρετικά εχθρική και εξαιρετικά λάθος κίνηση[…] Πάντα και παντού ανταποκριθήκαμε σε αυτή την απληστία της κακομαθημένης Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Όπως τόνισε, «παρακολουθούμε στενά αυτές τις ενέργειες και δηλώσεις της Ελλάδας που αδιαφορεί για το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και με τις ενέργειες τις αυτές κλιμακώνει την ένταση […] Αλλά και το ΝΑΤΟ και οι άλλες χώρες θα πρέπει επίσης να δουν τι κάνει η Ελλάδα».

«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να βλέπει την Τουρκία ως απειλή, η Τουρκία δεν είναι απειλή, είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και αξιόπιστη δύναμη, και σύμμαχος» ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, με την ενθάρρυνση κάποιων αλλων χωρών, επιχείρησε εισβολή (στην ανατολή) το 1919, το 1922, με αποτέλεσμα να απογοητευτεί, και τους λέμε παρατήστε αυτούς τους εξοπλισμούς, δεν μπορείτε να πάτε πουθενά με συμμαχίες, κρατήστε το χέρι της ειρήνης που απλώνουμε».

Νωρίτερα, ο Χουλουσί Ακάρ είχε προχωρήσει σε νέες προκλητικές δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα συνεχίσει να προκαλεί με παράνομες ενέργειες.

Επανέλαβε, δε, τον ισχυρισμό ότι ελληνικοί S-300 «κλείδωσαν στα ραντάρ τους τουρκικά μαχητικά

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο Ακάρ ανέφερε ότι για να μη βρει και πάλι το μπελά της η Ελλάδα και για να μην «πάθει τα ίδια» με το 1922 πρέπει να πάρει μαθήματα από το παρελθόν.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις συμμαχίες της με τρίτες χώρες.

Όπως δήλωσε, η Τουρκία θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος στο Σουδάν: Αλλεπάλληλες εκρήξεις στο Πορτ Σουδάν

Διεθνή / Πόλεμος στο Σουδάν: Αλλεπάλληλες εκρήξεις στο Πορτ Σουδάν

Νέες επιθέσεις με drones και εκρήξεις συγκλονίζουν το Πορτ Σουδάν – Η προσωρινή πρωτεύουσα του Σουδάν γίνεται στόχος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM