Σλοβακία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε ο Φίτσο

Σλοβακία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε ο Φίτσο Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Σλοβακίας Αντρέι Κίσκα δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές κατά τις οποίες το κόμμα Smer του απερχόμενου πρωθυπουργού επικράτησε χωρίς να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να αναζητήσει κοινοβουλευτική υποστήριξη μεταξύ οκτώ κομμάτων που εισήλθαν στο κοινοβούλιο, ορισμένα από τα οποία αρνούνται να συνεργασθούν με τον ίδιο ή μεταξύ τους.

"Αποφάσισα...ήδη από αύριο να ζητήσω από τον πρόεδρο του κόμματος Smer, που εξασφάλισε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, να σχηματίσει κυβέρνηση και πλειοψηφικό συνασπισμό που θα στηρίξει μία τέτοια κυβέρνηση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αντρέι Κίσκα.

Πάντως μετά τα αποτελέσματα στις χθεσινές εκλογές ο Φίτσο θα δυσκολευτεί να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς αν και αναδείχθηκε νικητής με ποσοστό 28,3% των ψήφων, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. Σύμφωνα με τον σλοβάκο αναλυτή Άμπελ Ράβας, "ο Φίτσο θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο ή τρεις εταίρους για να σχηματίσει μια συμμαχία και μια κυβέρνηση", ενώ "θα χρειαζόταν μια συμμαχία έξι κομμάτων του κέντρου και της δεξιάς προκειμένου η σημερινή αντιπολίτευση να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση", επισήμανε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ