Ένας επιβάτης, που ταξίδευε στην πρώτη θέση με αεροσκάφος της United Airlines, κατήγγειλε ότι δέχτηκε τσίμπημα από σκορπιό την ώρα της πτήσης.

 

Ο Καναδός Ρίτσαρντ Μπελ, ο οποίος πετούσε από το Χιούστον του Τέξας στο Κάλγκαρι του Καναδά, είπε πως ο σκορπιός έπεσε πάνω στο κεφάλι του, ενώ έτρωγε το μεσημεριανό γεύμα του. «Καθώς έτρωγα, ένιωσα κάτι να πέφτει στα μαλλιά μου από το ντουλάπι χειραποσκευών που βρισκόταν από πάνω μου. Το έπιασα και ήταν ένας σκορπιός. Το είχα πιάσει από την ουρά, οότε δεν μπορούσε να με τσιμπήσει τότε», ανέφερε στο CBC ο Μπελ.

 

Ένας διπλανός επιβάτης τον προειδοποίησε ότι ο σκορπιός αυτός μπορεί να είναι επικίνδυνος. «Οπότε, τον έριξα στο πιάτο μου αλλά μετά πήγα να τον ξαναπιάσω και τότε ήταν που με τσίμπησε», πρόσθεσε ο Μπελ, σημειώνοντας ότι τον τσίμπησε περισσότερο στο νύχι του δαχτύλου παρά στο δέρμα.

 

Στη συνέχεια, έριξε τον σκορπιό στο πάτωμα και μία αεροσυνοδός τον κάλυψε με ένα φλιτζάνι και τον πέταξε στην τουαλέτα.

 

 

 

Μια νοσοκόμα, που έτυχε να βρίσκεται στην πτήση, του έδωσε ένα παυσίπονο για προληπτικούς λόγους, όπως είπε ο Μπελ. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Κάλγκαρι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, και λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο καθώς δεν διέτρεχε κάποιο κίνδυνο.

 

Εκπρόσωπος της United δήλωσε στο CNBC πως το πλήρωμα βρισκόταν σε επικοινωνία με έναν γιατρό, ο οποίος τους παρείχε καθοδήγηση για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Πρόσθεσε πως ιατρικό προσωπικό βρισκόταν στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη του αεροπλάνου.

 

Όπως αναφέρει το BBC, ο Μπελ δεν σχεδιάζει να καταθέσει μήνυση, ενώ η United Airlines προσέφερε στον ίδιο και τη σύζυγό του, που ταξίδευαν μαζί, ταξιδιωτική πίστωση ως αποζημίωση.

 

Σημειώνεται πως το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, την ίδια ημέρα που σε ένα άλλο αεροσκάφος της United Airlines ένας επιβάτης σύρθηκε με τη βία έξω από το αεροπλάνο, επειδή η πτήση ήταν υπεράριθμη. Το περιστατικό προκάλεσε έντονη κατακραυγή.

 

Με πληροφορίες από BBC, CNBC