Σκάνδαλο στην A&F: Ο πρώην CEO ερευνάται από το FBI για σεξουαλική κακοποίηση ανδρών

Σκάνδαλο στην A&F: Ο πρώην CEO ερευνάται από το FBI για σεξουαλική κακοποίηση ανδρών Facebook Twitter
Δεξιά ο πρώην CEO της A&F, Μάικ Τζέφρις (Φωτ.: Getty Images)
0

Το FBI ξεκίνησε έρευνα μετά την αποκάλυψη του BBC ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ένδυσης, Abercrombie & Fitch (A&F), εκμεταλλευόταν σεξουαλικά και κακοποιούσε άνδρες σε εκδηλώσεις που διοργάνωνε σε όλο τον κόσμο.

Ο Μάικ Τζέφρις και ο σύντροφός του αντιμετωπίζουν επίσης μια αστική αγωγή που σύμφωνα με αυτή διηύθυναν ένα κύκλωμα ανδρών για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Την έρευνα διευθύνουν πλέον πράκτορες του FBI που ειδικεύονται σε φερόμενα σεξουαλικά εγκλήματα, αλλά  και ομοσπονδιακοί εισαγγελείς από την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με διάφορες πηγές που επικαλείται το κρατικό βρετανικό μέσο.

Τον Οκτώβριο, ένα ντοκιμαντέρ και μια σειρά podcast του BBC αποκάλυψαν ότι ο Μάικ Τζέφρις και ο σύντροφός του Μάθιου Σμιθ εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες σε εκδηλώσεις που διοργάνωναν στα σπίτια τους στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε πολυτελή ξενοδοχεία παγκοσμίως. 

Οκτώ άνδρες δήλωσαν στο βρετανικό μέσο ότι παρακολούθησαν αυτές τις εκδηλώσεις σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Μαρακές μεταξύ 2009 και 2015. Ισχυρίστηκαν ότι και οι δύο τους «κατεύθυναν» να κάνουν σεξ μεταξύ τους.

Έγγραφα που αποκάλυψε το BBC αποκάλυψαν ότι υπήρχε μια οργανωμένη επιχείρηση που περιελάμβανε ένα δίκτυο με άτομα που στρατολογούσαν νεαρούς άνδρες και έναν μεσάζοντα, τον Τζέιμς Γιάκομπσον. 

Εκείνος μάλιστα αρνείται κάθε αδίκημα και δηλώνει πως «αυτοί οι άνδρες πήγαιναν σε αυτές τις εκδηλώσεις με τα μάτια τους ορθάνοιχτα».  Όταν τον πλησίασαν οι δημοσιογράφοι στο σπίτι του, ο Γιάκομπσον ζήτησε επανειλημμένα να συνάψει μια συμφωνία μαζί τους, λέγοντας «αφήστε το όνομά μου έξω και θα σας πω τα πάντα», κάτι που οι δημοσιογράφοι του BBC αρνήθηκαν.

Ο Ντέιβιντ Μπράντμπερι, τότε 23 ετών, είπε ότι ένας ατζέντης τον σύστησε στον Τζέικομπσον. «Μου κατέστησε σαφές ότι αν δεν τον άφηνα να μου κάνει στοματικό σεξ, δεν θα συναντιόμουν με την Abercrombie & Fitch ή τον Μάικ Τζέφρις», είπε στο BBC. «Παρέλυσα. Ήταν σαν να πουλούσε φήμη με αντίτιμο να ενδώσω», περιέγραψε.

Η εταιρεία A&F δήλωσε στο BBC ότι ήταν «τρομοκρατημένη και αηδιασμένη» από την φερόμενη συμπεριφορά του Τζέφρις. Από τη στιγμή της αποκάλυψης έχει αναστείλει σημαντικό μέρος των πληρωμών συνταξιοδότησής του, συνολικού ύψους 1 εκατ. δολαρίων ετησίως. 

Ο Μάικ Τζέφρις ήταν κάποτε ένας από τους υψηλότερα αμειβόμενους CEO στις ΗΠΑ. Παραιτήθηκε από την Abercrombie & Fitch το 2014.

Με πληροφορίες από BBC

-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM