Σι Τζινπίνγκ: Οι διαδηλωτές είναι «αγανακτισμένοι» έπειτα από τρία χρόνια κορωνοϊού

Σι Τζινπίνγκ: Οι διαδηλωτές είναι «αγανακτισμένοι» έπειτα από τρία χρόνια επιδημίας Facebook Twitter
Φωτ.: Reuters Pool.
0

Οι Κινέζοι διαδηλωτές είναι «αγανακτισμένοι» έπειτα από 3 χρόνια κορωνοϊού, δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ που επισκέπτεται το Πεκίνο, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Ο πρόεδρος της Κίνας πρόσθεσε ότι η παραλλαγή Ομικρον επιτρέπει «περισσότερη ευελιξία», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πρόκειται για μια δήλωση που έρχεται καθώς τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες πόλεις της χώρας έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις και επεισόδια από πολίτες που εναντιώνονται στη λεγόμενη πολιτική μηδενικών κρουσμάτων και τα μέτρα περιορισμού που συνεπάγεται. 

Εχθές, οι αρχές ήραν ξαφνικά τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό στις πόλεις Γκουανγκζού και Τσονγκίνγκ. Παράλληλα, στη νοτιοδυτική πόλη της Τσονγκίνγκ θα επιτραπεί σε ανθρώπους θετικούς στον κορωνοϊό που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. 

Η φονική πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Ουρούμτσι, την πρωτεύουσα της περιοχής Σιντζιάνγκ, από την οποία σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι, λειτούργησε ως καταλύτης για τις διαδηλώσεις καθώς βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να αποτυπώνουν ότι οι πυροσβέστες καθυστέρησαν να φτάσουν στα θύματα επειδή το κτίριο βρισκόταν σε καθεστώς lockdown. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρωτοφανείς διαμαρτυρίες στη χώρα καθώς οι διαδηλώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μετά και τα όσα συνέβησαν στην Τιενανμέν το 1989.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ