Σχεδόν 11.000 Γάλλοι αστυνομικοί επί ποδός στο Παρίσι ενόψει της Διάσκεψης για το Κλίμα

Σχεδόν 11.000 Γάλλοι αστυνομικοί επί ποδός στο Παρίσι ενόψει της Διάσκεψης για το Κλίμα Facebook Twitter
0

Οι γαλλικές αρχές έχουν κινητοποιήσει σχεδόν 11.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας προκειμένου να φροντίσουν για την ασφάλεια της Διάσκεψης για το Κλίμα (COP21), που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στο Παρίσι, λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Περίπου 8.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα παραταχθούν στα σύνορα της χώρας για να διενεργούν ελέγχους και 2.800 ακόμη θα βρίσκονται στο Μπουργκέ, στο βόρειο Παρίσι, όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Συνολικά 147 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται στις 30 Νοεμβρίου στην έναρξη της Διάσκεψης για το Κλίμα, στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν προσπάθειες να υπάρξει μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή. Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ.

«Στο πλαίσιο της πολύ αυξημένης απειλής, η επιτυχία της COP21 εξαρτάται και από την καλύτερη δυνατή ασφάλεια», τόνισε ο Καζνέβ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα πάντα ώστε να διασφαλιστεί η Διάσκεψη», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, συνολικά 120.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί «στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.


Στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα, η γαλλική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή στο Παρίσι μιας μεγάλης διαδήλωσης για το κλίμα που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή. Μια άλλη πορεία, που θα διεξαγόταν στις 12 Δεκεμβρίου μία ημέρα μετά το τέλος της Διάσκεψης, επίσης ακυρώθηκε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM
ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM