Σχέδιο μάχης κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών αποφάσισε η G20

Σχέδιο μάχης κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών αποφάσισε η G20 Facebook Twitter
0

Το σχέδιο μάχης κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών, το οποίο εκπονήθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) υιοθέτησαν οριστικά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ομάδας των Είκοσι (G20), σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση της συνόδου κορυφής που πραγματοποίησαν στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η G20 υπογράμμισε πως έχει "κρίσιμη" σημασία το σχέδιο αυτό να τύχει μιας "ευρείας και συνεπούς εφαρμογής", ιδιαίτερα όσον αφορά το ευαίσθητο θέμα των συμφωνιών μεταξύ εφοριών και πολυεθνικών (tax rulings), και "ενθάρρυνε" τις αναπτυσσόμενες χώρες να συμμετάσχουν στην κίνηση.

Οι ηγέτες της G20 δηλώνουν επίσης στην τελική ανακοίνωσή τους ότι παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο για την αύξηση της συλλογικής παραγωγής τους κατά 2% επιπλέον έως το 2018, μολονότι η ανάπτυξη παραμένει συνολικά άνιση και ασθενέστερη απ' ό,τι αναμενόταν.


Στην τελική ανακοίνωση της συνόδου υπογραμμίζονται εξάλλου προηγούμενες δεσμεύσεις σχετικά με τις νομισματικές ισοτιμίες και υποσχέσεις για αντίσταση στον προστατευτισμό.

"Κορυφαία προτεραιότητά μας είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αναπτυξιακών στρατηγικών μας που περιλαμβάνουν μέτρα για στήριξη της ζήτησης και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", αναφέρεται επίσης στην τελική ανακοίνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM