Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία: «Είμαστε σε σοκ, βρέχει πολύ, δεν σταματούν οι δονήσεις» - Μαρτυρία για την κατάσταση στη χώρα

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία-Συρία: «Είμαστε σε σοκ, βρέχει πολύ, δεν σταματούν οι σεισμοί» - Μαρτυρία από την Τουρκία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/DENIZ TEKIK
0

Για τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, αλλά και τον 7,7R που ακολούθησε, μίλησε ο Μιχάλης Σαχμπάς, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αντιόχειας.

Ο κ. Σαχμπάς, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε πως βρίσκεται στο αυτοκίνητό του και δεν τολμά να πάει στο σπίτι του, φοβούμενος μην γίνει κάτι.

«(σ.σ. είμαστε σε) σοκ, ναι. Είμαστε ακόμα στο αμάξι» είπε και ενημέρωσε πως και τη στιγμή που μιλούσε γινόταν μετασεισμός.

«Είναι πολύ δύσκολο, δεν σταματάει. Από χθες στις 04:00, δεν σταματάει».

«Βρέχει και είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να πάμε από το χωριό στην πόλη για βοήθεια» είπε και έκανε λόγο για «πολύ κρύο», μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στην πρώτη ισχυρή δόνηση, επεσήμανε πως ήταν μεγάλης διάρκειας. «1-2 λεπτά έκανε να σταματήσει, αλλά ακόμα δεν γίνεται, δεν σταματά. Βρέχει, πολύ δύσκολα τα πράγματα, πάρα πολύ δύσκολα».

Τέλος, υπογράμμισε πως οι σκέψεις όλων όσων διασώθηκαν είναι με τους εγκλωβισμένους κάτω απ΄τα συντρίμμια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ