ΒΑΣΕΙΣ 2024

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία-Συρία: «Φοβάμαι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους 10.000» λέει ο Άκης Τσελέντης

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία-Συρία: «Φοβάμαι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους 10.000» λέει ο Άκης Τσελέντης Facebook Twitter
Φωτ.: REFIK TEKIN/EPA
0

Φόβους πως οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία - Συρία θα ξεπεράσουν «κατά πολύ» τους 10.000 εξέφρασε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega, τόνισε πως «τα πράγματα δεν είναι καλά. Θα έχουμε πολύ ισχυρούς μετασεισμούς. Ήδη είχαμε έναν στο ίδιο ρήγμα. Θα έχει και αυτός τους δικούς του μετασεισμούς».

Προειδοποίησε πως τους επόμενους μήνες, «όλη η περιοχή θα κατακλυστεί από μετασεισμούς της τάξης του 6,5 μπορεί και 7»

Αναφερόμενος στις κτιριακές δομές στη γείτονα χώρα, σημείωσε πως είναι «ψεύτικες», ακόμα και νεόδμητα κτήρια. «Σε απόσταση 200 χιλιομέτρων, είχαμε κατάρρευση δύο πολυκατοικιών» είπε, αναφέροντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. 

«Φοβάμαι ότι τα θύματα θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 10.000, ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Υπάρχει και η βόρεια Συρία, εκεί δεν ξέρουμε τι γίνεται» είπε, στη συνέχεια, ενώ αναφέρθηκε και στον κίνδυνο που ενέχει το σημείο όπου κατασκευάζεται το πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου.

«Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου. Στα 30 χιλιόμετρα (σ.σ. από εκεί) υπάρχει και άλλο ενεργό ρήγμα, που μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό. Χτίζουν εκεί που δεν πρέπει να χτίζουν» είπε. 

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να επηρεαστούν τα ελληνικά ρήγματα από τους ισχυρούς σεισμούς, έκρινε πως η πιθανότητα είναι «αμελητέα», αλλά δεν απέκλεισε να επηρεαστεί η Κύπρος. Ωστόσο, τόνισε πως «είναι τόσο καλά δομημένη που δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα».

Ελλάδα
0

ΒΑΣΕΙΣ 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Ελλάδα / Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Αντιδρούν στη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ
LIFO NEWSROOM