Σε αυτό το μουσείο υπάρχει μια γυναίκα που μαθαίνει στους ανθρώπους το τραγούδι των φαλαινών

Σε αυτό το μουσείο υπάρχει μια γυναίκα που μαθαίνει στους ανθρώπους το τραγούδι των φαλαινών Facebook Twitter
0

Η Mallory Smith στέκεται στη μέση της αίθουσας με τα μάτια της κλειστά για συγκέντρωση. Μετά ανοίγει το στόμα της και αρχίζει να τραγουδά.

Όμως το αλλόκοσμο τραγούδι της δεν είναι ανθρώπινο. Είναι το κοντινότερο δυνατό σε αυτό των φαλαινών.

Γύρω της, μια χορωδία άλλων εθελοντών που φορούν ακουστικά, καλύπτουν τις μύτες τους καθώς προσπαθούν να αναπαράγουν το πλήρες φάσμα ήχων των τεράστιων θηλαστικών.

Η γαλλίδα καλλιτέχνης και ακτιβίστρια, με έδρα την Ισλανδία, είναι επικεφαλής σε εργαστήρια μελέτης φαλαινών στην βόρεια αγγλική πόλη North Shields και μέρος του έργου της είναι να προσπαθεί να κατανοήσει καλύτερα τα ζώα.

Οι εθελοντές ακούν μια σύνθεση ηχογραφήσεων με το τραγούδι πραγματικών φαλαινών προτού προσπαθήσουν να αναπαραγάγουν τους ήχους στους χώρους του Old Low Light Heritage Center.

Το κόνσεπτ είναι μέρος της έκθεσης με τίτλο "North Atlantic Drift: Pursuing Whales", μια έκθεση αφιερωμένη στη σχέση ανθρώπων και φαλαινών στον Βόρειο Ατλαντικό.

«Το έργο βασίστηκε στην προσπάθεια του να αισθανθεί κανείς πώς είναι η ζωή ενός άλλου είδους», δήλωσε η Smith στο BBC.

Η έκθεση διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

«Της έκαναν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους» καταγγέλλει ακτιβιστής - Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της σε υψίστης ασφαλείας φυλακή στην έρημο Νεγκέβ
LIFO NEWSROOM