Σάο Πάολο: Μαζικές εκταφές για την απελευθέρωση χώρου στα νεκροταφεία - Λόγω νεκρών κορωνοϊού

Σάο Πάολο: Μαζικές εκταφές για την απελευθέρωση χώρου στα νεκροταφεία - Λόγω νεκρών κορωνοϊού Facebook Twitter
H εικόνα από αέρος στο Vila Formosa, το μεγαλύτερο νεκροταφείο του Σάο Πάολο, αλλά και της Λατινικής Αμερικής, είναι ενδεικτική της κατάστασης - ΕΡΑ
0

Το Σάο Πάολο, η μεγαλύτερη μητρόπολη της Βραζιλίας κατέληξε σε ένα ανορθόδοξο σχέδιο ώστε να απελευθερώσει χώρα από τα νεκροταφεία, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού: Ξεθάβει τα οστά των νεκρών και αποθηκεύει τα λείψανά τους σε αριθμημένες σακούλες μέσα σε κοντέινερ.

Η δημοτική υπηρεσία κηδειών του Σάο Πάολο εξέδωσε ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή όπου ενημερώνει πως θα γίνεται εκταφή στα οστά των ανθρώπων που έχουν πεθάνει εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια και τα λείψανα θα αποθηκευτούν προσωρινά σε 12 κοντέινερ που έχουν αγοραστεί γι'αυτό το σκοπό. Τα εμπορευματοκιβώτια αυτά θα αποσταλούν εντός των επόμενων 15 ημερών στα κατά τόπους κοιμητήρια, εξηγεί η ανακοίνωση.

Σάο Πάολο: Μαζικές εκταφές για την απελευθέρωση χώρου στα νεκροταφεία - Λόγω νεκρών κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA

Το Σάο Πάολο είναι ένα από τα επίκεντρα του κορωνοϊού, στη σοβαρότερα πληττόμενη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με τουλάχιστον 5.500 νεκρούς στην πόλη των 12 εκατομμυρίων ψυχών.

Πολλοί ειδικοί εκφράζουν φόβους πως το αποκορύφωμα της πανδημίας στη Βραζιλία -που μετρά ήδη 42.000 νεκρούς ως η χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο απολογισμό θανάτων, παγκοσμίως- δεν έχει καταγραφεί ακόμα και θα έρθει τον Αύγουστο.

Ωστόσο, οι ειδικοί δεν είναι οι μόνοι που εκφράζουν ανησυχίες.

Στο Vila Formosa,  μεγαλύτερο νεκροταφείο του Σάο Πάολο, ο Αντένιλσον Κόστα ήταν μεταξύ των εργατών με τις μπλε προστατευτικές στολές που έσκαβε παλιούς τάφους. Όπως λέει, στις ήδη πολλές ταφές προστέθηκαν τώρα και οι εκταφές, καθώς η πανδημία κορωνοϊού εκτόξευσε τον αριθμό των νεκρών.

«Με το άνοιγμα των καταστημάτων και των mall, ανησυχούμε περισσότερο. Δεν έχει τελειώσει όλο αυτό. Και τώρα είναι πιο ανησυχητική η στιγμή» λέει ο ίδιος.

Σάο Πάολο: Μαζικές εκταφές για την απελευθέρωση χώρου στα νεκροταφεία - Λόγω νεκρών κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA

Τον Απρίλιο, μόνο στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, τάφηκαν 1654 άνθρωποι, πάνω από 500 περισσότεροι από τον μήνα Μάρτιο - τα στοιχεία για Μάιο και Ιούνιο δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί.

Τα οστά που αποθηκεύονται στα μεταλλικά κοντέιντερ θα μεταφερθούν σταδιακά στο δημόσιο οστεοφυλάκιο.

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ