Σάλος με πολωνική εφημερίδα στο Τορόντο- Κατηγορεί τους Εβραίους για την πανδημία

Σάλος με πολωνική εφημερίδα στο Τορόντο- Κατηγορεί τους Εβραίους για την πανδημία Facebook Twitter
0

Σάλο προκάλεσε άρθρο πολωνικής εφημερίδας στο Τορόντο του Καναδά, που κατηγορεί τους Εβραίους για την πανδημία κορωνοϊού.

H B'nai Brith Canada, ένωση που μάχεται κατά του αντισημιτισμού, έχει υποβάλει καταγγελία στις αρχές για το συγκεκριμένο άρθρο που δημοσιεύτηκε δύο φορές στην Głos Polski.

Το άρθρο, με τίτλο «Coronavirus, or the Fake Pandemic» (Κορωνοϊός ή η ψεύτικη πανδημία), ήταν στο πρωτοσέλιδο της Głos Polski στις 25 Μαρτίου και δημοσιεύθηκε ξανά στις 22 Απριλίου.

Η Głos Polski εκδίδεται από τον Wiesław Magiera και συνδέεται με την Πολωνική Εθνική Ένωση του Καναδά.

«Η διάδοση του ψέματος ότι οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για τον COVID-19 πρέπει να αντιμετωπιστεί με ποινικές κατηγορίες, ειδικά όταν κάποιος το κάνει επανειλημμένα», δήλωσε ο Michael Mostyn, διευθύνων σύμβουλος της B'nai Brith Canada.

Σύμφωνα με την B'nai Brith, το άρθρο κατηγόρησε την εβραϊκή κοινότητα για την πανδημία του κορωνοϊού, ισχυριζόμενο ότι οι Εβραίοι ήταν υπεύθυνοι για τη δημιουργία του ISIS ενώ χαρακτήρισε το Ισραήλ την πηγή των προβλημάτων του κόσμου και «προέλευση του ίδιου του διαβόλου».

Το άρθρο ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Λένιν, ο Γκέμπελς και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν στην πραγματικότητα Εβραίοι.

Ο αρθρογράφος ισχυρίζεται ακόμη ότι οι Εβραίοι σκοπεύουν να καταλάβουν την Πολωνία και να δημιουργήσουν το «Judeo-Polonia».

Σάλος με πολωνική εφημερίδα στο Τορόντο- Κατηγορεί τους Εβραίους για την πανδημία Facebook Twitter
Σάλος από πολωνική εφημερίδα στο Τορόντο- Κατηγορεί τους Εβραίους για την πανδημία

Τον Ιούνιο, ο Andrzej Kumor, ο εκδότης της πολωνικής εφημερίδας που εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο, συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από ισχυρή σύσταση για δημοσίευση σειράς αντισημιτικών άρθρων.

Τα αντισημιτικά περιστατικά έχουν αυξηθεί στον Καναδά τα τελευταία χρόνια. Τον Απρίλιο, η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέρος της B'nai Brith Canada, δήλωσε ότι κατέγραψε 2.207 αντισημιτικά περιστατικά στον ετήσιο έλεγχο του 2019.

Ο αριθμός σηματοδοτεί αύξηση 8% σε σχέση με τα 2.041 περιστατικά από το προηγούμενο έτος και υπολογίζονται κατά μέσο όρο σε πάνω από έξι ανά ημέρα.

Mε πληροφορίες από την Jerusalem Post/bnaibrith.ca/TimesOfIsrael

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα επιτεθούν οι ΗΠΑ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν;

Διεθνή / Η βόμβα GBU 57 και τα βομβαρδιστικά B-2: Θα επιτεθούν οι ΗΠΑ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν;

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή, τηρώντας μία ασάφεια ως προς την πιθανότητα να επιτεθούν κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, καθώς ο Τραμπ εξετάζει την επέμβαση στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρωσία και Μέση Ανατολή: Η αντίδραση στην επιχείρηση «Rising Lion» του Ισραήλ και οι στρατηγικές επιπτώσεις

Ανάλυση / Ρωσία και Μέση Ανατολή: Η αντίδραση στην επιχείρηση «Rising Lion» του Ισραήλ και οι στρατηγικές επιπτώσεις

Η Ρωσία χαρακτηρίζει την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή «επικίνδυνη» αλλά βλέπει και οφέλη, ενώ η στρατηγική της θέση δοκιμάζεται εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Διεθνή / Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να στοχοποιεί κρίσιμες ιρανικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα και συστημάτων εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM