Σάλος με ναζιστικό χαιρετισμό από δεκάδες εκπαιδευόμενους φρουρούς φυλακών στις ΗΠΑ

Σάλος με ναζιστικό χαιρετισμό από δεκάδες εκπαιδευόμενους φρουρούς φυλακών στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Περίπου τριάντα εκπαιδευόμενοι φρουροί φυλακών στη Δυτική Βιρτζίνια θα απολυθούν για τον ναζιστικό χαιρετισμό, ενώ πόζαραν για μια ομαδική φωτογραφία της τάξης τους, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας των ανατολικών ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης Τζιμ Τζάστις διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι θα εφαρμόσει «όλες τις συστάσεις» εσωτερικής έκθεσης που εισηγείται την απόλυση ή την απόταξη των πρωταγωνιστών. «Όπως είπα εξαρχής αυτού του είδους η διαγωγή δεν θα γίνει ανεκτή σε καμία κυβερνητική υπηρεσία όσο βρίσκομαι στο αξίωμα», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Η επίμαχη φωτογραφία, που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης των υποψηφίων φρουρών φυλακών, πριν από αρκετές εβδομάδες, δημοσιεύθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου σε αμερικανικά ΜΜΕ. Εικονίζει περίπου τριάντα εκπαιδευόμενους φρουρούς με στολή καθώς κάνουν τον ναζιστικό χαιρετισμό, με λεζάντα «Χάιλ Μπερντ». Πρόκειται για το επώνυμο της εκπαιδεύτριάς τους, της Κάσι Μπερντ.

Σύμφωνα με την εσωτερική έκθεση που συντάχθηκε από το πολιτειακό υπουργείο Στρατιωτικών Υποθέσεων και Δημόσιας Ασφάλειας, στέλεχος της υπηρεσίας σωφρονιστικών καταστημάτων εξέφρασε αμέσως τις ενστάσεις του στην Μπερντ όταν είδε τη φωτογραφία. «Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτήν, υπάρχει κόσμος απ' όλες τις φυλές και τις κοινωνικές ομάδες σε αυτή τη φωτογραφία και οι πάντες συμμετέχουν», είχε απαντήσει η εκπαιδεύτρια, εξηγώντας πως οι υποψήφιοι φρουροί έκαναν τη χειρονομία «αστειευόμενοι», επειδή ήταν «σκληρή σαν τον Χίτλερ» στην εκπαίδευσή τους.

Η εσωτερική έκθεση συμπέρανε ότι η χειρονομία οφειλόταν είτε σε ορισμένες περιπτώσεις σε «άγνοια» είτε σε «τρομακτική έλλειψη κρίσης», πάντως στο κείμενο προστίθεται πως η φωτογραφία «σπίλωσε τη φήμη» της διεύθυνσης σωφρονιστικών καταστημάτων διότι είναι «το ακριβώς αντίθετο των αξιών» που προασπίζεται. Το υπουργείο Στρατιωτικών Υποθέσεων και Δημόσιας Ασφάλειας συνέστησε στον κυβερνήτη να απολύσει όλους τους εμπλεκόμενους εκπαιδευόμενους φρουρούς, καθώς κι έναν αξιωματικό που δεν ανέφερε τη φωτογραφία στην ιεραρχία. Δύο εκπαιδευτές ήδη αποτάχθηκαν.

Το 2018, προκάλεσε σκάνδαλο στις ΗΠΑ η δημοσιοποίηση φωτογραφίας μαθητών λυκείου καθώς ύψωναν τα χέρια στον ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια γιορτής.

Το βράδυ του Σαββάτου, ένας άνδρας που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας ήταν οπαδός του Χίτλερ διέπραξε επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια εβραϊκής θρησκευτικής γιορτής στο σπίτι ραβίνου κοντά στη Νέα Υόρκη. Η επίθεση ώθησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δηλώσει πως πρέπει να «εξαλειφθεί» η «μάστιγα του αντισημιτισμού».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM