Ρωσία υπέρ Κίνας: «Πρόκληση» η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν - Το Πεκίνο «έχει δικαίωμα να πάρει τα αναγκαία μέτρα»

Ρωσία υπέρ Κίνας: «Πρόκληση» η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν - Το Πεκίνο «έχει δικαίωμα να πάρει τα αναγκαία μέτρα» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ανακοίνωση με την οποία στηρίζει το Πεκίνο εξέδωσε η Μόσχα σχετικά με την κρίση που έχει ξεσπάσει στα στενά της Ταϊβάν με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι η Κίνα έχει το δικαίωμα να πάρει τα «απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την κυριαρχία της», χαρακτηρίζοντας «σαφή πρόκληση» την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

«Η κινεζική πλευρά έχει το δικαίωμα να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας όσον αφορά το πρόβλημα της Ταϊβάν», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, το υπουργείο χαρακτήρισε την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν «σαφή πρόκληση» με στόχο τον περιορισμό της Κίνας.

Η Μόσχα υποστήριξε το Πεκίνο νωρίτερα σήμερα σε σχέση με την επίσκεψη αυτή, προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον ότι το ταξίδι αυτό θα θέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε τροχιά σύγκρουσης με την Κίνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ