Το Ritz βγάζει στο «σφυρί» 3.500 θρυλικά έπιπλα από την 120ετή ιστορία του

Το Ritz βγάζει στο «σφυρί» 3.500 θρυλικά έπιπλα από την 120ετή ιστορία του Facebook Twitter
EPA/CAROLINE BLUMBERG
1

Το παγκοσμίου φήμης ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού αποφάσισε να πουλήσει περισσότερα από 3.500 έπιπλα και «έργα τέχνης» τα οποία δεν μπορεί πλέον να φιλοξενήσει, μετά την ανακαίνισή του.

Από καναπέδες που κάποτε γέμιζαν το σαλόνι όπου σύχναζε ο Μαρσέλ Προυστ, μέχρι σκαμπό του μπαρ όπου κάθονταν ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, τη δεκαετία του 1920, τα προς πώληση αντικείμενα καλύπτουν μια μεγάλη περίοδο της 120ετούς ιστορίας του περίφημου ξενοδοχείου.

Το Ritz βγάζει στο «σφυρί» 3.500 θρυλικά έπιπλα από την 120ετή ιστορία του Facebook Twitter
EPA/CAROLINE BLUMBERG

Η πώληση θα γίνει μεταξύ 17-21 Απριλίου από τον οίκο δημοπρασιών Artcurial που είχε αναλάβει στο παρελθόν να προωθήσει και ανάλογες πωλήσεις αντικειμένων από τα ξενοδοχεία Hotel de Crillon και Plaza Athenee στο Παρίσι και το Hotel de Paris στο Μονακό.

«Οι συλλέκτες και οι λάτρεις του ξενοδοχείου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γυρίσουν στο σπίτι τους με ένα αντικείμενο από τον θρύλο του Ritz» ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.

Το Ritz βγάζει στο «σφυρί» 3.500 θρυλικά έπιπλα από την 120ετή ιστορία του Facebook Twitter
EPA/ETIENNE LAURENT

Το ξενοδοχείο, που καταλαμβάνει τη μία πλευρά της οκταγωνικής Πλατείας Βαντόμ, κοντά στις πιο γνωστές μπουτίκ του Παρισιού, ανήκε στον Αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο Μοχάμαντ αλ Φαγιέντ από το 1979. Τότε, το είχε αγοράσει έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο ξενοδοχείο αυτό ο γιος του, ο Ντόντι, δείπνησε με την πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα, το βράδυ που σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, το 1997.

Το ξενοδοχείο ιδρύθηκε το 1898 από τον Ελβετό Σεζάρ Ριτς. Επαναλειτούργησε το 2016, αφού ανακαινίστηκε. Έχει 71 δωμάτια και 71 σουίτες, ορισμένες εκ των οποίων φέρουν τα ονόματα διάσημων πελατών του, όπως της Κοκό Σανέλ και της Μαρίας Κάλας.

Το Ritz βγάζει στο «σφυρί» 3.500 θρυλικά έπιπλα από την 120ετή ιστορία του Facebook Twitter
EPA/CAROLINE BLUMBERG

Μεταξύ των αντικειμένων που θα πουληθούν είναι ένα κρεβάτι σκύλου σε στυλ Λουί Σεζ (εκτιμάται στα 200-300 ευρώ), μια παλιά καρέκλα κουρείου (400-600 ευρώ), ένα μίνι-μπαρ με το μονόγραμμα του ξενοδοχείου (300-500 ευρώ) και τρία σκαμπό από ένα από τα μπαρ του (1.000-1.500 ευρώ).

Το συνολικό ποσό που εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθεί από την πώληση είναι 1-1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM