ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Diva Paris: Το «σικ κλαμπ» μόνο για γυναίκες στη Γαλλία που είναι «γεμάτο κάθε φορά»

ΚΛΑΜΠ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΡΙΣΙ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης μόνο για γυναίκες στη Γαλλία, το Diva Paris, έχει ανοίξει και «είναι γεμάτο κάθε φορά».

Αυτό το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Παρίσι έχει πολιτική απαγόρευσης ανδρών. Δεν υπάρχουν λοιπόν, «άνδρες και πίεση» παρά μόνο «μουσική, χορός και φαγητό». Το νυχτερινό κένρτο διασκέδασης δημιουργήθηκε από τρεις γυναίκες που ήθελαν έναν ασφαλή, χαρούμενο χώρο για να χαλαρώσουν χωρίς να δέχονται κριτική ή οποιαδήποτε παρενόχληση. Με 45 ευρώ, απολαμβάνει κανείς δείπνο, ένα ανοιχτό μπαρ και τρεις ώρες χορού.

Η δημοσιογράφος Kristy Alpert που πήγε στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης μόνο για γυναίκες περιέγραψε την εμπειρία της.

«Δεν ήμουν καν η πρώτη στην ουρά όταν έφτασα καθώς άνοιξαν οι πόρτες στο Diva Paris, ένα pop-up κλαμπ χορού αποκλειστικά για γυναίκες. Το να εμφανίζεσαι στην ώρα σου είναι συνήθως μια πολύ παθιασμένη παριζιάνικη πράξη στην πόλη της μόδας (πιθανώς αργά) - όπως μου υπενθυμίζουν συχνά οι γείτονές μου στο Παρίσι - και όμως ολόκληρη η ουρά ήταν γεμάτη με κομψές Παριζιάνες που είχαν εμφανιστεί ακριβώς στις 7 μ.μ. Για τον ίδιο λόγο που το χρειαζόμουν κι εγώ: Το χρειαζόμασταν αυτό» έγραψε αρχικά.

«Χρειαζόμασταν μια βραδιά μόνες μας, ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της δουλειάς και της γονικής μέριμνας. Χρειαζόμασταν να χορέψουμε χωρίς την πίεση του να κάνουμε παρέα ή να εντυπωσιάσουμε κάποιον, και χρειαζόμασταν να φτάσουμε σπίτι σε μια λογική ώρα. Το Diva Paris μάς υποσχέθηκε όλα αυτά, και μας σέρβιρε ακόμη και δείπνο» συνέχισε.

«Με 45 ευρώ, παίρνεις φαγητό και ένα ανοιχτό μπαρ με κοκτέιλ όπως Aperol Spritz ή St-Germain, κρασί, μη αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά», τόνισε η Constance d’Amécourt, η 39χρονη μητέρα τριών παιδιών και συνιδρύτρια του Diva Paris μαζί με τις φίλες της, Lucie de Gourcuff και Constance Fabry-Damour. «Ο σκοπός αυτής της ιδέας είναι να εγκαταλείψεις το ψυχικό σου φορτίο και να περάσεις τρεις ώρες στην πίστα».

Οι περισσότερες γυναίκες είχαν φτάσει κατευθείαν από τη δουλειά, και μια μαμά είχε πάρει ακόμη και τρένο εκείνη την ημέρα από το Λονδίνο για να βεβαιωθεί ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτό που είχε ακούσει ότι ήταν το «καλύτερο χορευτικό πάρτι στο Παρίσι».

Υπήρχαν γυναίκες που φορούσαν επώνυμα brands και άλλες με μπλουζάκια του Μίκυ Μάους, και στο τέλος, «όλες μαζί καθίσαμε πάνω από τα μίνι σάντουιτς, τις πιατέλες με τα φρούτα και τους δίσκους με τα γαλλικά επιδόρπια. Το γλωσσικό εμπόδιο εξαφανίστηκε για μένα καθώς όλες λικνιζόμασταν στη θολή πίστα και ψελλίζαμε τους στίχους του τραγουδιού ''Pour Que Tu M’aimes Encore'' της Σελίν Ντιόν- εκείνες στα γαλλικά, εγώ στα αγγλικά- ενώ παράλληλα τρώγαμε ντελικάτα εδέσματα».

Το μπαρ ήταν ανοιχτό και το φαγητό ήταν ευγενική προσφορά ενός από τους κορυφαίους εστιάτορες της πόλης. Οι μόνοι άνδρες που ήταν ορατοί ξαναγέμιζαν τα ποτήρια με λευκό κρασί και ροζέ ή έβαζαν μουσική. 

Το Diva Paris δεν είναι το πρώτο κλαμπ μόνο για γυναίκες (το πρώτο του είδους του πιθανότατα ξεκίνησε στο Λονδίνο το 2019) και δεν θα είναι το τελευταίο. Αυτό το εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη με εκδηλώσεις σε όλη τη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία μέσω του Mama Geht Tanzen, και ήδη εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αμερική με κλαμπ όπως το Mums That Rave στο Λονδίνο και το Earlybirds Club στις ΗΠΑ. Υπάρχει ακόμη και ένα όχι γνωστό, γυναικείο speakeasy μόνο για μέλη στο ξενοδοχείο C. Baldwin του Χιούστον και ένα ετήσιο Mom Prom στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

«Η πρώτη έκδοση του Diva Paris εξαντλήθηκε σε πέντε ημέρες, με 280 γυναίκες να παρευρίσκονται τον Φεβρουάριο και η έκδοση του Μαρτίου ήταν σαν την πρώτη συν 140 γυναίκες στη λίστα αναμονής. Έπρεπε να πάμε σε έναν άλλο σημείο με μεγαλύτερο χώρο επειδή είχαμε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον» εξήγησε η Constance d’Amécourt.

«Μέσω αυτών των εκδηλώσεων, οι γυναίκες που δεν έχουν δει η μία την άλλη από το κολέγιο μπορούν επιτέλους να επανασυνδεθούν. Σε μια πίστα χορού χωρίς άνδρες, οι γυναίκες που εργάζονται σε διαφορετικούς κλάδους μπορούν να χορέψουν δίπλα-δίπλα και να δικτυωθούν ανοιχτά. Και, ίσως, στις 10 μ.μ. σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης γεμάτο με γυναίκες με παρόμοιο τρόπο σκέψης, μια γυναίκα μπορεί να φύγει νιώθοντας πλήρως ικανοποιημένη και πλήρως ανανεωμένη για να ξεκινήσει μια νέα μέρα στην πόλη που τώρα αποκαλεί σπίτι της» καταλήγει η δημοσιογράφος Kristy Alpert.

Με πληροφορίες από Food and Wine

 
 
 
Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM