No.1

Προσπάθησε να ξεφύγει από το FBI με στιλ Τζέιμς Μποντ- Χρησιμοποίησε υποβρύχιο σκούτερ σε λίμνη

Προσπάθησε να ξεφύγει από το FBI με στιλ Τζέιμς Μποντ- Χρησιμοποίησε υποβρύχιο σκούτερ σε λίμνη Facebook Twitter
Ο 44χρονος χρησιμοποίησε μια παρόμοια συσκευή για να ξεφύγει από το FBI (φωτογραφία αρχείου)
0

Ένας 44χρονος Αμερικανός προσπάθησε να ξεφύγει από το FBI με στιλ... Τζέιμς Μποντ, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θρυλικό κινηματογραφικό πράκτορα.

Το FBI επιχείρησε να συλλάβει τον Μάθιου Πίρσι το πρωί τη Δευτέρας, αλλά ο 44χρονος από την Καλιφόρνια που κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα έκανε ότι μπορούσε για να ξεφύγει.

Αρχικά, πήρε ένα αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει από τους πράκτορες του FBI. Στη συνέχεια, πήδηξε σε μια παγωμένη λίμνη, κρατώντας μια «παράξενη» συσκευή. Επρόκειτο για ένα υποβρύχιο σκούτερ, το οποίο χρησιμοποίησε για να κρυφτεί μέσα στο νερό.

Οι πράκτορες παρακολουθούσαν τις φυσαλίδες στο νερό για περίπου 25 λεπτά, μέχρι τη στιγμή που ο Πίρσι βγήκε τελικά στην επιφάνεια της λίμνης και του πέρασαν χειροπέδες. Τα υποβρύχια σκούτερ μπορούν να τραβήξουν κάποιον σε καταδύσεις. Ανάλογες «συσκευές» είχαν χρησιμοποιηθεί σε υποβρύχια μάχη στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Thunderball» (Επιχείρηση Κεραυνός), του 1965.

Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται και από ένοπλες δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. Όσο για το μοντέλο που χρησιμοποίησε ο Πίρσι, το Yamaha 350Li, μπορεί να «πιάσει» ταχύτητα 6,5 χλμ./ώρα.

Ο 44χρονος κατηγορείται ότι έστησε απάτη με το σύστημα της «πυραμίδας» ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων στην εκκλησία της περιοχής του. Εκείνος και ο συνεργάτης του, ο Κένεθ Γουίντον, χρησιμοποίησαν τα ποσά που επενδύονταν στις εταιρείες τους για να καλύψουν τα προσωπικά έξοδά τους και έχουν μείνει ελάχιστα χρήματα για να επιστρέψουν στους πελάτες του. Με βάση τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ο Πίρσι είναι αντιμέτωπος με έως και 20 χρόνια φυλάκισης.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM