Προσφυγικό: Το Βερολίνο θα δεχτεί περίπου 100 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Προσφυγικό: Το Βερολίνο θα δεχτεί περίπου 100 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα Facebook Twitter
1.000 με 1.500 παιδιά από προσφυγικούς καταυλισμούς της Ελλάδας θα δεχτεί η Γερμανία - EUROKINISSI
0

Η πόλη του Βερολίνου θα δεχθεί 80 με 100 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό RTL.

Όταν ρωτήθηκε πότε τα παιδιά ενδέχεται να φτάσουν στο Βερολίνο, ο Γκάιζελ απάντησε: "Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα η γερμανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή. Πιστεύω το συντομότερο δυνατό".

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε την Κυριακή να δεχθεί στη χώρα 1.000 με 1.500 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται στα νησιά της Ελλάδας, τα οποία είναι άρρωστα, ασυνόδευτα ή κάτω των 14 ετών.

Χθες, μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ, στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει σύμφωνο εθελοντικής μετεγκατάστασης παιδιών και εφήβων από την Ελλάδα στην Ευρώπη. «Καλώ τις χώρες να συμμετάσχουν σε αυτή την έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM