Προς συζήτηση το αίτημα που υπέγραψαν εκατομμύρια πολίτες για να σταματήσει το Brexit

Προς συζήτηση το αίτημα που υπέγραψαν εκατομμύρια πολίτες για να σταματήσει το Brexit Facebook Twitter
0

Το αίτημα για την ανάκληση του άρθρου 50 που υπέγραψαν εκατομμύρια πολίτες θα τεθεί προς συζήτηση, λέει Επιτροπή.

Το αίτημα των πολιτών για την ανάκληση της διαδικασίας του άρθρου 50, που σταματά το Brexit, και έχει υπογραφεί από 5,8 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε λίγες μέρες από την εμφάνισή του στην σελίδα του κοινοβουλίου, πρόκειται να συζητηθεί στην δευτερεύουσα αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με την Επιτροπή αρμόδια για Αιτήματα, πρόκειται για το αίτημα με τις περισσότερες υπογραφές που έχει ποτέ δεχθεί η ιστοσελίδα αντίστοιχων πρωτοβουλιών της Βουλής των Κοινοτήτων και της κυβέρνησης.

Οι βουλευτές θα συζητήσουν επίσης αίτημα που ζητά την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, που συγκέντρωσε 120.000 υπογραφές, και άλλο ένα που ζητά την αποχώρηση της Βρετανίας με ή χωρίς συμφωνία, στις 29 Μαρτίου, το οποίο συγκέντρωσε 140.000 υπογραφές.

Ωστόσο, επίσημη απάντηση της κυβέρνησης που αναρτήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα των αιτημάτων, επισημαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα ανακαλέσει το άρθρο 50. «Θα τιμήσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 και θα εργαστούμε με τον κοινοβούλιο για να φέρουμε σε πέρας μία συμφωνία που θα εγγυάται την αποχώρηση από την ΕΕ» αναφέρεται στην απάντηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM