Πούτιν προς Εβραίους της Ευρώπης: Ελάτε στη Ρωσία για να γλυτώσετε από τον αντισημιτισμό των ευρωπαίων

Πούτιν προς Εβραίους της Ευρώπης: Ελάτε στη Ρωσία για να γλυτώσετε από τον αντισημιτισμό των ευρωπαίων Facebook Twitter
1

Πρόταση προς τους Εβραίους της Ευρώπης να μεταναστεύσουν στη Ρωσία κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου, όπως λέει, να γλυτώσουν από τον αυξανόμενο αντισιμητισμό.

Την πρόταση αυτή ο Ρώσος Πρόεδρος της έκανε, σύμφωνα με το rt.com, στα μέλη του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου, στη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος της κοινότητας κατήγγειλε στο Βλαντιμίρ Πούτιν την άνοδο του αντισημιτισμού σε όλη την Ευρώπη που εκδηλώθηκε με την αύξηση του αριθμού των επιθέσεων εναντίον των Εβραίων.

Εστιάζοντας στα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία τον περασμένο χρόνο ο Vyacheslav Kantor, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου, ανέφερε ότι οι Εβραίοι της Ευρώπης αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Kantor, υπήρξε τα τελευταία χρόνια μια αύξηση 40% στα κρούσματα  αντισημιτισμού στην Ευρώπη. Συνέδεσε το μίσος για τους εβραίους με την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη μετά την κρίση του 2008.  

Όπως είπε, οι επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει στον εθνικισμό, την ξενοφοβία και το ρατσισμό, με τις ρατσιστικές ακροδεξιές οργανώσεις να «ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια» στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την  Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Σουηδία και την Ιταλία. Επιπλέον, τόνισε ο Kantor, η άνοδος του ισλαμικού εξτρεμισμού στην Ευρώπη ωθεί σε μια μαζική έξοδο των Εβραίων από την ΕΕ, καθώς ορισμένα κράτη μέλη δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν επαρκή προστασία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ