Πούτιν - Κάμερον συνομιλούν για τη Συρία

Πούτιν - Κάμερον συνομιλούν για τη Συρία Facebook Twitter
0


Η αιματοχυσία στη Συρία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου των G8 που διεξάγεται τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Βόρεια Ιρλανδία. Το θέμα της Συρίας ήταν άλλωστε και το βασικό θέμα συζήτησης που είχαν την Κυριακή στο Λονδίνο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιτ Κάμερον. Οι δύο ηγέτες παραδέχθηκαν δημοσίως ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες, κυρίως στο ζήτημα της ενίσχυσης των ανταρτών στην Συρία.


Μάλιστα ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε και σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε, στο οποίο φαίνεται ένας αξιωματικός των ανταρτών να ανοίγει ένα πτώμα και να δαγκώνει ένα από τα όργανα του νεκρού. «Πιστεύω πως δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι βάφονται με αίμα τα χέρια και των δύο πλευρών. Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να υποστηριχθούν οι άνθρωποι που όχι μόνον σκοτώνουν τους εχθρούς τους, αλλά ανοίγουν πτώματα και τρώνε τα εντόσθιά τους μπροστά στις κάμερες. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θέλετε να υποστηρίξετε; Αυτούς θα προμηθεύσετε με όπλα;» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δεν έκρυψε τις σοβαρές διαφορές που υπάρχουν στην προσέγγιση του θέματος με την Ρωσία. «Βλέπετε πως υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στο πώς αναλύουμε τα γεγονότα στην Συρία και στο ποιος ευθύνεται για αυτά. Εκεί όμως όπου υπάρχει κοινός τόπος είναι πως και οι δύο αναγνωρίζουμε την ανθρωπιστική καταστροφή. Και οι δύο αναγνωρίζουμε τους κινδύνους της αστάθειας και του εξτρεμισμού. Και οι δύο επιθυμούμε μια ειρηνευτική σύνοδο και μια μετάβαση», είπε.

Πούτιν - Κάμερον συνομιλούν για τη Συρία Facebook Twitter


Την Κυριακή, μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης, στο Μπέλφαστ, διοργάνωσαν εκδήλωση, φορώντας μάσκες με τα πρόσωπα των οκτώ ισχυρών ηγετών, ντυμένοι ως μάγειρες που ετοίμαζαν φαγητό, θέλοντας να υποδείξουν στους ηγέτες να αντιμετωπίσουν την πείνα και τη φτώχεια στον πλανήτη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM