Politico: Ο Μακρόν ακύρωσε θέατρο με την Μπριζίτ για να δει τον Ζελένσκι -Η ξαφνική πρόσκληση στο Παρίσι

Μακρόν χειραψία σε Ζελένσκι Facebook Twitter
Φωτ: Twitter
0

Για το βράδυ της Τετάρτης, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε σχεδιάσει να πάει θέατρο με την σύζυγό του, Μπριζίτ, ωστόσο, τα πλάνα του «ναυάγησαν» όταν είδε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να φτάνει στο Λονδίνο.

Οι εικόνες από την πανηγυρική άφιξη του Ουκρανού προέδρου στη βρετανική πρωτεύουσα, η ομιλία στο Westminster Hall, αλλά και η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο προκάλεσαν αναβρασμό στο Παρίσι. «Ξαφνικά ήταν σημαντικό να φτάσει ο Ζελένσκι και στη γαλλική πρωτεύουσα», αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του Politico.

Η επίσκεψη «αποφασίστηκε εντελώς αυθόρμητα... στο πόδι», δήλωσε αξιωματούχος του Ελιζέ.

Τελικά, ο Ζελένσκι, πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες, «στρίμωξε» στο πρόγραμμά του επίσκεψη στο Παρίσι και συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως περιγράφει το Politico, οι προετοιμασίες ξεκίνησαν με τους Γάλλους να σχεδιάζουν τιμητική τελετή στο Les Invalides, στο Μέγαρο των Απομάχων. Βέβαια, αυτό δεν συνέβη ποτέ, καθώς ο Ζελένσκι δεν έφτασε εγκαίρως.

Η ξαφνική πρόσκληση Μακρόν δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Ουκρανό πρόεδρο, ο οποίος έκανε λόγο με ειρωνική χροιά για «αυθόρμητη ιδέα», πριν απευθυνθεί στον Όλαφ Σολτς για να τον ευχαριστήσει «που βρήκε χρόνο» να ταξιδέψει στο Παρίσι.

Το Politico συνεχίζει αποκαλύπτοντας τις διεργασίες που γίνονταν για την προετοιμασία συνάντησης του Εμανουέλ Μακρόν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως περιγράφει, σύμφωνα με σύμβουλο των Ηλισίων, οι δύο πλευρές είχαν εδώ και καιρό συνομιλίες για την οργάνωση μιας επίσκεψης στο Παρίσι. Ωστόσο, η Wall Street Journal σημειώνει ότι η πρόσκληση δεν έγινε ποτέ.

Ο Γάλλος πρόεδρος ήθελε ο Ζελένσκι να έρθει στο Παρίσι για "μια διπλωματική πρωτοβουλία" στην επέτειο της εισβολής, δήλωσε σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης», όπως γράφει το Politico, αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε στην προοπτική μιας ενδεχόμενης ρωσικής επίθεσης για τον εορτασμό της εισβολής.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι οι επισκέψεις Ζελένσκι δεν έρχονται χωρίς αιτήματα, με τον Ουκρανό να αυξάνει την πίεση προς τους δυτικούς συμμάχους για παραδόσεις όπλων και ζητώντας μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης, μεταξύ άλλων.

Ο Ρίσι Σούνακ δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μαχητικά. «Τίποτα δεν είναι εκτός συζήτησης», είπε.

«Ο Μακρόν μπορεί να θεώρησε ότι αυτό ήταν πολύ υψηλό τίμημα για να πληρώσει», καταλήγει το Politico.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM