«Πόλεμος της γραβάτας» στη γαλλική Βουλή: Βουλεύτριες του Μελανσόν αντιδρούν με κίνηση-ματ

«Πόλεμος της γραβάτας» στη γαλλική Βουλή: Βουλεύτριες του Μελανσόν αντιδρούν με κίνηση-ματ Facebook Twitter
0

«Φουντώνει» η συζήτηση για την «ευπρεπή» ενδυμασία στη γαλλική Βουλή. Στο νεότερο «επεισόδιο», βουλεύτριες του κόμματος του Ζαν Λικ Μελανσόν, «Ανυπότακτη Γαλλία» (LFI), εμφανίστηκαν φορώντας γραβάτες

Εδώ και αρκετές ημέρες, ο ενδυματολογικός κώδικας στην Εθνοσυνέλευση βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έντονης αντιπαράθεσης.

Έχουν εκφραστεί καταγγελίες κατά των βουλευτών του Μελανσόν, για την πρόχειρη εμφάνισή τους, κάτι που έχει εξοργίσει ορισμένους αντιπροσώπους.

Βουλευτές της Δεξιάς και του Κέντρου είπαν ότι κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους έχουν χαλαρώσει και δεν προσέχουν το ντύσιμό τους. Ο δεξιός Ερίκ Σιοτί, πιο χαρακτηριστικά, ζήτησε να φορούν όλοι γραβάτες υποχρεωτικώς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι γυναίκες του LFΙ έθεσαν ένα ερώτημα, «μήπως η συζήτηση αυτή αποκλείει τις γυναίκες;» και εμφανίστηκαν φορώντας όλες από μία γραβάτα.

«Είναι ένας τρόπος να αντισταθούμε στον κ. Σιοτί» εξήγησε η Κλεμεντίν Οτέν.

Την Κυριακή, ο Μελανσόν σχολίασε στο ιστολόγιό του: «Οι καλοί κύριοι και κυρίες καταγγέλλουν τη συμπεριφορά μας, θέλουν να μας διδάξουν καλούς τρόπους και ωραία ρούχα. Αλλά, δεν το ξέρουν αυτό: Αυτά τα ρούχα που επικρίνουν είναι τα καλύτερά μας Κυριακάτικα».

Με πληροφορίες από Radio France

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

LiFO politics / Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη, ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ