«Πόλεμος« για τα περιστέρια στο Παρίσι - Θα βάλουν αρπακτικά πτηνά να τα κυνηγήσουν

«Πόλεμος« για τα περιστέρια στο Παρίσι - Θα βάλουν αρπακτικά πτηνά να τα κυνηγήσουν Facebook Twitter
2

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δημάρχου του 10ου διαμερίσματος του Παρισιού να επιστρατεύει αρπακτικά πτηνά προκειμένου να καταπολεμήσει το πρόβλημα των περιστεριών που μαστίζει τη γαλλική πρωτεύουσα.

Περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι έβαλαν την υπογραφή του σε μία διαδικτυακή αίτηση που οργανώθηκε από τους υποστηρικτές της Ambassade des Pigeons καθώς και από την ένωση για την προστασία των πτηνών, LPO (Ligue pour la Protection des Oiseaux).

Η ηλεκτρονική αίτηση έρχεται ως απάντηση στην κίνηση του δημάρχου Remy Féraud, o οποίος αποφάσισε να «προσλάβει» δύο αετούς και τρία γεράκια για να διώξει τα περιστέρια μακριά από την περιοχή Rue du Buisson-Saint-Louis.

Τα άγρια πτηνά θα «εργαστούν» για λογαριασμό του δημοτικού συμβουλίου για 10 μέρες μέσα στον Οκτώβριο, με μία επίδειξη των δυνατοτήτων τους να προγραμματίστηκε το περασμένο Σάββατο.

«Δοκιμάσαμε παραδοσιακές μεθόδους και τώρα κάνουμε κάτι πιο δραστικό» ανέφερε εκπρόσωπος του δήμου του 10ου διαμερίσματος.

«Τα περιστέρια του Παρισιού δεν έχουν συνηθίσει σε αρπακτικά», πρόσθεσε ο ίδιος, φράση που αντανακλά τις ελπίδες του δήμου για την επιτυχία του σχεδίου.

Το δημοτικό συμβούλιο εκτιμά ότι η ζημιά που προκαλούν τα περιστέρια στα δημοτικά κτίρια και στους κοινόχρηστους χώρους ανέρχεται στα €150.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας τις ασθένειες που μεταφέρουν και μπορούν να μεταδοθούν στους ανθρώπους όπως η γρίπη των πτηνών.

Το κόστος της επιχείρησης με τα αρπακτικά αναμένεται να κοστίσει €12.800.

Όσοι αντιδρούν στην κίνηση του δήμου αντιπαραθέτουν πως δεν πρόκειται να λύσει παρά προσωρινά το πρόβλημα των περιστεριών, πως είναι πολύ ακριβό για τους φορολογούμενους, αλλά και θ' αποδειχθεί ιδιαιτέρως βάναυσο για τα πτηνά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι φιλόζωοι του Παρισιού υπερασπίζονται την πανίδα της πόλης, αφού και πέρυσι είχαν αντισταθεί στην απόφαση των αρχών της πόλης να κηρύξουν τον πόλεμου στους αρουραίους. Μία αντίστοιχη αίτηση είχε συγκεντρώσει και πάλι 17.000 υπογραφές.

Με πληροφορίες από τη thelocal.fr

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν καταλαβαίνω την ένσταση τους. Σε άλλες πόλεις, ακόμα και στην Ελλάδα αυτό γίνεται και με φυσικό τρόπο. Σαΐνια, γεράκια και κοράκια κυνηγούν κατά καιρούς τα ημι-άγρια περιστέρια σε επαρχιακές πόλεις. Τι πιο φυσικό από αυτό?
Μάλλον οι ίδιοι 17.000 βαρεμένοι που υπέγραψαν να προστατευτούν οι αρουραίοι, κάναν το ίδιο και για τους αρουραίους των ουρανών... Άντε, την επόμενη φορά να υπογράψουν 17.000 για να σωθούν οι κατσαρίδες.