Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ κατέσχεσε πλοίο της Βόρειας Κορέας

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ κατέσχεσε πλοίο της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
0

Σε μία ενέργεια που δημιουργεί κλίμα έντασης προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε φορτηγό πλοίο της Βόρειας Κορέας με το όνομα WISE HONEST.

Το πλοίο ανήκει στην Βόρεια Κορέα και Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι παραβίασε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον και τα Ηνωμένα Έθνη στην Πιονγκ Γιανγκ. To 17.601 τόνων φορτηγό πλοίο, που έχει ναυπηγηθεί το 1989 και φέρει σημαία Βόρειας Κορέας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα του στόλου της χώρας. Σύμφωνα με τις Αρχές των ΗΠΑ το WISE HONEST χρησιμοποιούταν για να μεταφέρει παράνομα κάρβουνο και να παραδίδει μηχανολογικό εξοπλισμό. Οι αμερικανικές αρχές ανέφεραν ότι πέρυσι τον Απρίλιο η ακτοφυλακή της Ινδονησίας ακινητοποίησε το πλοίο, έχοντας υποψίες ότι παραβιάζει κυρώσεις. 

Είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν στην κατάσχεση ενός φορτηγού της Νότιας Κορέας για παραβίαση των κυρώσεων, με τον τις Αρχές των ΗΠΑ να ανακοινώνουν πως το WISE HONEST είναι πλέον εκτός εμπορικής δράσης. Σύμφωνα με τους επιθεωρητές κυρώσεων του ΟΗΕ το πλοίο μετέφερε περίπου 25.500 τόνους κάρβουνο όταν κατασχέθηκε στην Ινδονησία. Ο ΟΗΕ εκτιμάει πως η αξία του φορτίου ήταν περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια. 

Με πληροφορίες από Reuters/gcaptain

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ