Ποιος είναι ο τζιχαντιστής της επίθεσης στο Παρίσι

Ποιος είναι ο τζιχαντιστής της επίθεσης στο Παρίσι Facebook Twitter
0

O ένοπλος που σκότωσε με μαχαίρι έναν περαστικό το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι και τραυμάτισε άλλους τέσσερις, είναι Γάλλος υπήκοος ο οποίος γεννήθηκε το 1997 στη Τσετσενία.

Oι νεότερες πληροφορίες έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα καθώς προηγουμένως είχε γίνει γνωστό και είχε μεταδοθεί από γαλλικά μέσα ότι ήταν Ρώσος υπήκοος.

Σύμφωνα με το BBC, αυτή είναι η πρώτη φορά που δράστης επίθεσης στη Γαλλία έχει καταγωγή από την Τσετσενία. Στη γαλλική επικράτεια υπολογίζεται πως ζουν 30.000 Τσετσένοι.

Ο δράστης φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», επιτέθηκε εναντίον περαστικών και μετά από λίγα λεπτά έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Την ευθύνη για την επίθεση έσπευσε να αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. «Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Παρίσι είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με το Αμάκ, το Πρακτορείο Ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η μητέρα και ο πατέρας του δράστη έχουν προσαχθεί για ανάκριση από τη γαλλική αστυνομία.

Όπως ανέφερε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δράστης δεν είχε κανένα προηγούμενο με την αστυνομία και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Οι τέσσερις τραυματίες βρίσκονται εκτός κινδύνου, δήλωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ. Όπως έγινε γνωστό, ένας 34χρονος άνδρας μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο «Ζορζ Πομπιντού» και μια 54χρονη γυναίκα επίσης τραυματίστηκε βαριά. Ένας 26χρονος και ένας 31χρονος τραυματίστηκαν πιο ελαφρά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM