Πιλότος καλείται σε απολογία επειδή πάνω από το Τελ Αβίβ είπε: «Φτάνουμε στην Παλαιστίνη»

Πιλότος καλείται σε απολογία επειδή πάνω από το Τελ Αβίβ είπε: «Φτάνουμε στην Παλαιστίνη» Facebook Twitter
8

Σε απολογία κλήθηκε από την Iberia πιλότος της αεροπορικής εταιρείας σε πτήση που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαδρίτη-Τελ Αβίβ, την Τετάρτη.

Ο πιλότος προκάλεσε τον έντονο θυμό των επιβατών όταν ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο  Ben Gurion του Τελ Αβίβ είπε στα ισπανικά:  "Αγαπητοί επιβάτες, σύντομα θα προσγειωθούμε στην Παλαιστίνη". Στα αγγλικά άλλαξε τη φράση του σε «προσγειωνόμαστε στο Τελ Αβίβ».

Σύμφωνα με αρκετούς επιβάτες που έκαναν δηλώσεις σε ισραηλινά δίκτυα, ο πιλότος δεν ανέφερε το όνομα του Ισραήλ σε καμία στιγμή της πτήσης. Ισραηλινός επιβάτης εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πιλότος το έκανε σκόπιμα, πάνω σε στιγμή μεγάλης έντασης με τους παλαιστινίους.

Η Iberia εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό με την οποία ζητά συγγνώμη: "Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη και ζητάμε  συγγνώμη από τους επιβάτες. Γνωρίζουμε ότι ο πιλότος  ανακοίνωσε λανθασμένα τον προορισμό της πτήσης. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η πτήση προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ, μια πόλη που βρίσκεται στο κράτος του Ισραήλ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ζήτησε την τιμωρία του πιλότου.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Πάρτε μια πτήση της Turkish για Θεσσαλονίκη και θα ζήσετε κάτι παρόμοιο. Σελανίκ την ανεβάζουν Σελανίκ την κατεβάζουν, ακόμα και όταν η ανακοίνωση γίνεται στα αγγλικά.
αυτά τα κάνουν μόνο στα κατεχόμενα από Αραβες Μουσουλμάνους εδάφη, οι οποίοι σφετερίστηκαν τον αποικιοκρατικό, ελληνορωμαϊκό όρο, Παλαιστίνη. Όπως επίσης και στις Ισλαμικές "δημοκρατίες"... Δεν τα κάνουν σε ένα ΔυτικοΕυρωπαϊκό ευνομούμενο και φυσικά Φιλελεύθερο κράτος όπως το Ισραήλ.
Αφου οι Ισραηλινοί είναι κατά των μαστιγωμάτων, ας προτείνουν αυτοί οι ίδιοι την παραδειγματική τιμωρία που ζήτησαν. Αλλά εσύ φίλε Μανωλάκη τι έχεις πάθει? Έχεις βγει και υπερασπίζεσαι το Ισραήλ απέναντι στην παραμικρή υπόνοια κατηγορίας, ειρωνέυεσαι και χλευάζεις με τον επιθετικότερο τρόπο όποιον διατυπώνει κάτι που εμπεριέχει την ελάχιστη αύρα αρνητισμού προς το Ισραηλινό κράτος και ειρωνέυεσαι ακόμα και την ίδια την Ελλάδα μας.
Μανωλάκη ηρέμησε... Τους έχεις πάρει όλους αμπάριζα και απαντάς σε όλα τα σχόλια. Ούτε ο εγγονός της Γκόλντα Μέιρ να ήσουν. Πιο πάνω μάλιστα σε ένα άλλο σχόλιο από τα 70 που έχεις γράψει, έγραψες την λέξη 'Αιλάδα'.Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ούτε το Ισραήλ ούτε η Παλαιστίνη. Εγώ κοιτάω τους ανθρώπους. Επειδή έχω ζήσει χιλιάδες Ισραηλινούς λόγω της δουλειάς μου σε ξενοδοχείο, σε διαβεβαιώ πως τους ισραηλινούς, αυτούς δηλαδή που μένουν μόνιμα στο Ισραήλ, δεν τους αντέχουν ούτε οι Εβραίοι. Όσο και να σου φαίνεται περίεργο, υπάρχει τεράστια διαφορά ενός πχ Αμερικανού Εβραικης καταγωγής, με έναν Εβραίο κάτοικο του Ισραήλ. Από την εμφάνιση έως την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα.
Πιο λάθος δεν θα μπορούσες να είσαι στις εκτιμήσεις σου (αλλά μάλλον εσύ τα ξέρεις όλα, ε?). Και τι θεωρίες συνομωσίας τσαμπουνάς? Γιατί παραληρείς? Και γιατί δεν απαντάς δε ΚΑΜΙΑ απο τις ερωτήσεις μου? Είσαι της "φωτοβολίδας" και εσυ?
Αυτός ο μανωλάκης, εκτός από την ειρωνία που χρησιμοποιεί ασύστολα (ειρωνία=έλλειψη πνεύματος) είναι τόσο πορωμένος που ακόμα κ άσχετα σχόλια τα ερμηνεύει αντισημιτικά και σε βρίζει χωρίς λόγο....Μη του απαντάται ωρέ!