Πέθανε ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν μέσα στην Αγία Σοφία - Από ανακοπή καρδιάς

Πέθανε ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν μέσα στην Αγία Σοφία - Από ανακοπή καρδιάς Facebook Twitter
0

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Μουεζίνης Οσμάν Ασλάν, ενώ βρισκόταν μέσα στην Αγία Σοφία.

Ο Οσμάν Ασλάν υπηρετούσε εθελοντικά στην Αγία Σοφία από την πρώτη ημέρα της μετατροπής της σε τζαμί, προκειμένου να ενημερώνει τους Μουσουλμάνους σχετικά με τα μέτρα του κορωνοϊού εντός του ναού.

Ο θάνατός του, που σημειώθηκε την Κυριακή, έρχεται λίγες ημέρες μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και της μουσουλμανικής προσευχής που συντελέστηκε εκεί, έπειτα από δεκαετίες.


Τρεις ιμάμηδες και πέντε μουεζινίδες διεξήγαγαν την τελετή, παρουσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο σημείο λίγο πριν την έναρξη της προσευχής, συνοδευόμενος από τους περισσότερους υπουργούς της κυβέρνησής του ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, ο εμίρης του Κατάρ, ο εθνικιστής ηγέτης Ντεβλέτ Μπαχτσελί αλλά και πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Παγκόσμιοι ηγέτες εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει στην Αγία Σοφία σε τζαμί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM