Το Παρίσι χρησιμοποιεί το Brexit για να αποδυναμώσει το βρετανικό City

Το Παρίσι χρησιμοποιεί το Brexit για να αποδυναμώσει το βρετανικό City Facebook Twitter
0


Η Γαλλία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το Brexit για να αποδυναμώσει το City του Λονδίνου, προειδοποίησε βρετανός υφυπουργός, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η «Mail on Sunday» με τίτλο: «Οι σαμποτέρ του Μακρόν για το Brexit».


«Είναι ξεκάθαροι για τον στόχο τους: την αποδυνάμωση της Βρετανίας και τον συνεχιζόμενο υποβιβασμό του Σίτι του Λονδίνου», δηλώνει ο Τζέρεμι Μπράουν, ένας πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και τώρα απεσταλμένος του Σίτι για το Brexit.


Το έγγραφο, το οποίο αφορά πρόσφατο ταξίδι του στη Γαλλία στις αρχές Ιουλίου και είχε παραλήπτες υπουργούς, διέρρευσε στη βρετανική ταμπλόιντ.


Η δημοσιοποίησή του γίνεται μία μέρα πριν από την έναρξη νέου κύκλου διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ στις Βρυξέλλες.


«Η συνάντηση με την γαλλική Κεντρική Τράπεζα ήταν η χειρότερη που είχα οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπράουν και προσθέτει: «Επιθυμούν σκληρό Brexit, θέλουν διακοπή (του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Λονδίνου)».
Όπως σημειώνει, «πρέπει να έχουμε τα μάτια ανοιχτά διότι η Γαλλία αντιμετωπίζει την Βρετανία και το Σίτι σαν αντίπαλους και όχι σαν εταίρους».


Σύμφωνα με τον Μπράουν, αυτή η προσέγγιση έγινε πιο επιθετική μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας.
Ο Μπράουν προσθέτει πως η κάθε χώρα, όχι παράλογα, είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρέχονται από το Brexit «αλλά οι Γάλλοι πάνε ένα βήμα πιο πέρα».


Ο Μπράουν παραδέχεται ότι μπορεί να υπάρξουν πολιτικά οφέλη για τη Γαλλία αν παίξει "τον ρόλο του κακού" στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και σημειώνει πως οι Γάλλοι «θα ήταν φαινομενικά ευτυχείς να δουν το αποτέλεσμα (των διαπραγματεύσεων) να αποβαίνει επιζήμιο για το Σίτι του Λονδίνου, ακόμα και αν το Παρίσι δεν θα επωφεληθεί».


Το Παρίσι, η Φρανκφούρτη, το Δουβλίνο και άλλα χρηματοοικονομικά κέντρα ανταγωνίζονται για το ποιοι θα προσελκύσουν περισσότερες θέσεις εργασίας στον χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς εταιρείες θα πρέπει να μετακινήσουν την έδρα τους σε άλλη χώρα της ΕΕ προκειμένου να επωφελούνται μέσω του ευρωπαϊκού διαβατηρίου.


Πρόσφατα ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την ενίσχυση της ελκυστικότητας της Γαλλίας, περιλαμβανομένης και της κατάργησης της κορυφαίας βαθμίδας φόρου εισοδήματος.


Ο Μπράουν διετέλεσε βουλευτής των φιλοευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών μέχρι το 2015 και χαμηλόβαθμος υφυπουργός Εξωτερικών στην προηγούμενη κυβέρνηση συνασπισμού του Ντέιβιντ Κάμερον.


Διορίστηκε ειδικός εκπρόσωπος στην ΕΕ του οργανισμού "City of London Corporation", ο οποίος εκπροσωπεί τον χρηματοοικονομικό τομέα, τον Σεπτέμβριο του 2015.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έκανε μια απρόσμενη εμφάνιση στην ίδια ηλικία που ο πρίγκιπας και μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας Ουίλιαμ, άρχισε να δίνει το παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Διεθνή / Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δεν παρευρέθηκε σε σημαντική συνάντηση στο Κρεμλίνο και δεν αποτελεί μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο των G20, γεγονός που εγείρει εικασίες
LIFO NEWSROOM
Ιστορική αλλά διακριτική επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Διεθνή / Ιστορική αλλά διακριτική η επίσκεψη αλ Σαράα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στη Συρία να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός ως προς τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας»
LIFO NEWSROOM