Την ενοχή του ομολόγησε ένας Βρετανός που παραβίασε τους αυστηρούς κανόνες του lockdown στη Σιγκαπούρη, βγαίνοντας από το ξενοδοχείο του για να δει την αρραβωνιαστικιά του ενώ βρισκόταν σε υποχρεωτική καραντίνα δυο εβδομάδων.

 

Ο Nigel Skea, 52 ετών, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έξι μηνών επειδή έφυγε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου τρεις φορές στις 21 Σεπτεμβρίου πέρυσι, μια εκ των οποίων για να συναντήσει την σύντροφό του, Agatha Maghesh Eyamalai, που δεν βρισκόταν σε καραντίνα αλλά είχε κλείσει δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο. 

 

Η 39χρονη, που παντρεύτηκε τον Skea τον Νοέμβριο, δήλωσε και εκείνη ένοχη παραδεχόμενη ότι τον βοήθησε. Ο 52χρονος δεν φορούσε επίσης μάσκα, η χρήση της οποίας είναι υποχρεωτική στη Σιγκαπούρη. 

 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της κυβέρνησης, οι περισσότερες αφίξεις πρέπει να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ειδικά ξενοδοχεία. 

 

Ο Skea εντοπίστηκε «να περιφέρεται δυο φορές στο διάδρομο» και πήγε στο δωμάτιο της Eyamalai, που βρισκόταν 13 ορόφους ψηλότερα, χρησιμοποιώντας τις σκάλες μέσω μιας εξόδου κινδύνου, που η 39χρονη άνοιξε για εκείνον, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. 

 

«Είναι το κλασικό παραμύθι δυο ερωτευμένων που θέλουν να είναι μαζί και προσπαθούν να βρίσκονται όσο μπορούν πιο κοντά ο ένας με τον άλλο, αλλά παραβιάζουν το νόμο», ανέφερε ο δικηγόρος του ζευγαριού. 

 

Η δίκη για την καταδίκη τους αναμένεται να λάβει χώρα στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ για όσους παραβιάζουν την καραντίνα προβλέπεται είτε πρόστιμο μέχρι και 7.500 δολαρίων είτε ποινή φυλάκισης έως και 6 μηνών ή και τα δυο. 

 

Η Σιγκαπούρη επιβάλει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για παραβίαση των μέτρων σε αρκετές ακόμη περιπτώσεις, ενώ σε κάποιους ξένους ανακλήθηκε μέχρι και η άδεια εργασίας τους. 

 

Η χώρα έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορωνοϊού, με μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων ημερησίως, λόγω της αυστηρής καραντίνας σε όλες τις αφίξεις, την ιχνηλάτηση και την κοινωνική αποστασιοποίηση. 

 

Με πληροφορίες από CNN