Παντρεύτηκαν τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια στη Χιλή-«Τι χαρά!», σχολίασε ο πρόεδρος της χώρας

Παντρεύτηκαν τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια στη Χιλή-«Πόση χαρά!», σχολίασε ο πρόεδρος της χώρας Facebook Twitter
Ο νέος νόμος επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά. Εδώ, οι Roldofo Morrison και Jose Manuel Graus με τα παιδιά τους, ομόφυλο ζευγάρι που ζει στο Σαν Ντιέγκο. Φωτ: EPA/Elvis Gonzalez EPA-EFE/Elvis Gonzalez
0

Η Χιλή εγκαινίασε μια νέα εποχή LGBTQ ισότητας- οι Javier Silva και Jaime Nazar έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύεται στη χώρα, αφότου το κοινοβούλιο νομιμοποίησε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, επικυρώνοντας νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί το 2017. 

«Είναι τιμή να είμαστε το πρώτο ζευγάρι που παντρεύτηκε στη Χιλή, κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι», είπε ο Javier Silva σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του γάμου, σύμφωνα με το NBC News. «Τα καταφέραμε! Είναι κάτι που δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να συμβεί».

Το νομοσχέδιο είχε κατατεθεί το 2017 με πρωτοβουλία της πρώην προέδρου της χώρας, Μισέλ Μπατσελέτ και εγκρίθηκε τελικά τον περασμένο Δεκέμβριο από τον δεξιό διάδοχό της, Σεμπαστιάν Πινιέρα. Ο νόμος επιτρέπει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά. 

Ο 36χρονος αριστερός Γκαμπριέλ Μπόριτς, που ορκίστηκε την Παρασκευή νέος πρόεδρος της Χιλής- ο νεότερος σε ηλικία πρόεδρος στην ιστορία της χώρας, συνεχάρη το ζευγάρι μέσω Twitter. 

«Τι χαρά! Συγχαρητήρια στους Jaime και Javier, το πρώτο ζευγάρι που παντρεύτηκε σύμφωνα με το νέο νόμο #MatrimonioIgualitario. Για μια Χιλή με ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για όλους», έγραψε.

Τον 38χρονο Silva με τον 39χρονο Nazar, που είναι μαζί έξι χρόνια, συνόδευε ο 18 μηνών γιος τους, Clemente και η κόρη τους, Lola María, 4 μηνών. Με τον νέο νόμο, και οι δυο άντρες αναγνωρίζονται ως πατέρες των παιδιών. 

«Τώρα τα παιδιά μας έχουν ίδια δικαιώματα (με άλλες οικογένειες) και θα μπορούν να έχουν, ελπίζουμε, ένα καλύτερο μέλλον, δεν θα υφίστανται διακρίσεις επειδή έχουν δύο γονείς που αγαπούν ο ένας τον άλλον», είπε ο Silva.

«Νομίζω ότι βάζουμε τους εαυτούς μας στο επίπεδο στο οποίο ζει ο υπόλοιπος κόσμος, κάτι που είναι υπέροχο», πρόσθεσε ο Nazar. «Γνωρίζω ότι η κοινωνία μας είναι πολύ συντηρητική, αλλά ξέρω επίσης ότι έχουμε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον ως χώρα».

Παντρεύτηκαν τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια στη Χιλή-«Πόση χαρά!», σχολίασε ο πρόεδρος της χώρας Facebook Twitter
Η Consuelo με την Pabla έχουν σχέση εδώ και 16 χρόνια μια κόρη, την Josefa. Φωτ: CONSUELO MORALES

Οι Consuelo Morales Aros και Pabla Heuser Amaya ήταν επίσης από τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια που παντρεύτηκαν την Πέμπτη. Το ζευγάρι, και οι δύο ηλικίας 38 ετών, είναι μαζί 16 χρόνια και επικαλέστηκαν την 2 ετών κόρη τους, Josefa ως τον λόγο που ήθελαν να παντρευτούν.

«Ήταν το όνειρό μας να γίνουμε και οι δύο γονείς της», είπε η Aros στο BBC. Αν και παρείχε το ωάριο, η Amaya κυοφόρησε την κόρη τους και μέχρι πρότινος ήταν η μόνη νόμιμα αναγνωρισμένη βιολογική μητέρα του παιδιού.

Η Amaya εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι η Josefa «θα αποκτήσει επιτέλους τις δύο μητέρες που της αξίζουν αντί για μία».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM