Πάνω από 5 εκ. παιδιά στις ΗΠΑ έχουν γονιό στη φυλακή

Πάνω από 5 εκ. παιδιά στις ΗΠΑ έχουν γονιό στη φυλακή Facebook Twitter
0
Περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες – ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 7% του πληθυσμού των παιδιών στην χώρα- έχουν ένα γονιό τουλάχιστον στη φυλακή, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Child Trends για τις επιδράσεις της φυλάκισης ενός γονιού στα παιδιά, δημοσιεύεται, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει θέσει σε προτεραιότητα στη δεύτερη του προεδρική θητεία την μεταρρύθμιση του συστήματος απόδωσης ποινικής δικαιοσύνης.
Ο αριθμός των 5 εκατομμυρίων αφορά παιδιά έως την ηλικία των 18 ετών που είχαν κάποια στιγμή έναν γονέα που ζούσε μαζί τους, όταν οδηγήθηκε στη φυλακή. Οι αριθμοί βασίζονται σε μια έρευνα που διεξήχθη το 2011-12 από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας των ΗΠΑ.
Μια έρευνα του 2007 για τα παιδιά που είχαν έναν γονέα στην φυλακή εκτιμούσε τον σχετικό αριθμό στα 1,7 εκατομμύρια – ή 2% ποσοστό. Αυτός ο υπολογισμός περιελάμβανε γονείς που δεν κατοικούσαν στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά τους, ανέφερε η οργάνωση.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα μαύρα, τα φτωχά και τα παιδιά που ζουν σε αγροτικές περιοχές είναι πιο πιθανό να έχουν έναν γονέα που ζούσε μαζί τους πριν οδηγηθεί στην φυλακή. Τα μαύρα παιδιά έχουν διπλάσια πιθανότητα από όσο τα λευκά να έχουν ένα γονέα στην φυλακή.
Άλλες μελέτες υποδεικνύουν τους συσχετισμούς μεταξύ της φυλάκισης του γονέα με την κατάσταση υγείας του παιδιού, με προβλήματα συμπεριφοράς, την κακή απόδοση στο σχολείο και την παρουσίαση σωματικών και ψυχικών προβλημάτων υγείας κατά την ενηλικίωση των παιδιών, σύμφωνα με την έρευνα.
Οι επιπτώσεις μπορεί να περιοριστούν με την βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ του παιδιού και του γονιού, μετριάζοντας το στίγμα της φυλάκισης και δημιουργώντας ένα πιο φιλικό περιβάλλον κατά την επίσκεψη των παιδιών στις φυλακές, σημείωσε η οργάνωση.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη καλείται να δημιουργήσει αποθέματα τροφίμων και φαρμάκων σε περίπτωση νέας πανδημίας ή εισβολής

Διεθνή / Σχέδιο για δημιουργία αποθεμάτων τροφίμων, φαρμάκων και γεννητριών, υπό τον φόβο νέας πανδημίας στην Ευρώπη

«Γνωρίζουμε τις απειλές που αντιμετωπίζουμε… διακοπές ρεύματος, ακραία καιρικά φαινόμενα και μεταδοτικές ασθένειες. Αυτοί δεν είναι πια μακρινοί κίνδυνοι»
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβάλει κυρώσεις στην Albanese, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ήρθε μετά την αποτυχία των αμερικανικών πιέσεων προς τον ΟΗΕ να την απομακρύνει από τη θέση της
LIFO NEWSROOM
Ψήφος δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Διεθνή / Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας - Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντιμετωπίζει σπάνια ψήφο δυσπιστίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέρνοντας στο φως τη δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή των πολιτικών της ΕΕ και ζητήματα διαφάνειας στη διακυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Διεθνή / Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι παίρνουν πρωτοβουλία να διακόψουν τη χρήση smartphone και social media για να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία, την ασφάλεια και την συγκέντρωσή τους
LIFO NEWSROOM
Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

Διεθνή / Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

«Όταν εξετάστηκαν τα κομμάτια του, συνειδητοποιήσαμε: "Θεέ μου, είναι αρειανός". Στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του Άρη στον πλανήτη μας », δηλώνει η αντιπρόεδρος του οίκου
LIFO NEWSROOM