Πάνω από 1.000 εταιρείες άνοιξαν Ρώσοι στη Σερβία για να αποφύγουν τις κυρώσεις

Πάνω από 1.000 εταιρείες άνοιξαν Ρώσοι στη Σερβία για να αποφύγουν τις κυρώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις άνοιξαν Ρώσοι στη Σερβία, μέσα σε μόλις τρεις μήνες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερες από 10 εταιρείες ξεκινούν εργασίες καθημερινά και αφορούν κυρίως τις νέες τεχνολογίες, όπως έγραψε την Τρίτη η ιστοσελίδα Serbian Monitor.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Μητρώου Επιχειρήσεων (APR), από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία--από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαΐου--Ρώσοι άνοιξαν συνολικά 1.017 εταιρείες στη Σερβία.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, «δείχνουν ότι η ανάπτυξη λογισμικού έρχεται πρώτη, δεύτερο το χονδρεμπόριο και ακολουθούν οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες συμβούλων που αφορούν την πληροφορική (στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα)».

Την πέμπτη θέση μοιράζονται οι διαφημιστικές υπηρεσίες, τα εστιατόρια και οι κινητές μονάδες εστίασης.

«Νέες επιχειρήσεις, αλλά και οι πολιτικές συνθήκες και η αυξανόμενη πίεση επί της Σερβίας αναφορικά με τις σχέσεις με τη Ρωσία έχουν πρόσφατα κάνει τους Ρώσους να επανεξετάσουν την εγκατάστασή τους στη Σερβία. Ενώ η Σερβία υπήρξε ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για τους Ρώσους τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η άφιξη των οποίων προκάλεσε την έκρηξη των τιμών των ενοικίων, πρόσφατα έχουν σημειωθεί κάποιες αλλαγές. Φαίνεται ότι η Σερβία γίνεται τώρα ένας ενδιάμεσος σταθμός γι' αυτούς καθ' οδόν προς το Ντουμπάι», αναφέρεται.

«Σχεδόν όλοι οι κτηματομεσίτες λένε ότι το Ντουμπάι προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους Ρώσους και αποτελεί καλό προορισμό για τις επιχειρήσεις. Πολλοί φοβούνται τώρα την αυξανόμενη πολιτική πίεση στη Σερβία. Υπάρχουν λιγότεροι Ρώσοι σήμερα που θέλουν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα στο Βελιγράδι για έξι μήνες. Οι περισσότεροι επιδιώκουν να νοικιάσουν για έναν ή δύο μήνες. Νωρίτερα, είχαμε περί τους 12 ρώσους πελάτες την εβδομάδα που αναζητούσαν ένα διαμέρισμα, τώρα έχουμε δύο το πολύ», είπε στην ιστοσελίδα ένας μεσίτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM
«Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Διεθνή / «Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Στο Πόρτλαντ, κάτοικοι του Gray’s Landing βιώνουν καθημερινά συγκρούσεις με ομοσπονδιακούς πράκτορες και διαδηλωτές - Δακρυγόνα, Εθνοφρουρά και μέτρα προστασίας έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας
LIFO NEWSROOM