Πάνω από 1.000 εταιρείες άνοιξαν Ρώσοι στη Σερβία για να αποφύγουν τις κυρώσεις

Πάνω από 1.000 εταιρείες άνοιξαν Ρώσοι στη Σερβία για να αποφύγουν τις κυρώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις άνοιξαν Ρώσοι στη Σερβία, μέσα σε μόλις τρεις μήνες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερες από 10 εταιρείες ξεκινούν εργασίες καθημερινά και αφορούν κυρίως τις νέες τεχνολογίες, όπως έγραψε την Τρίτη η ιστοσελίδα Serbian Monitor.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Μητρώου Επιχειρήσεων (APR), από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία--από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαΐου--Ρώσοι άνοιξαν συνολικά 1.017 εταιρείες στη Σερβία.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, «δείχνουν ότι η ανάπτυξη λογισμικού έρχεται πρώτη, δεύτερο το χονδρεμπόριο και ακολουθούν οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες συμβούλων που αφορούν την πληροφορική (στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα)».

Την πέμπτη θέση μοιράζονται οι διαφημιστικές υπηρεσίες, τα εστιατόρια και οι κινητές μονάδες εστίασης.

«Νέες επιχειρήσεις, αλλά και οι πολιτικές συνθήκες και η αυξανόμενη πίεση επί της Σερβίας αναφορικά με τις σχέσεις με τη Ρωσία έχουν πρόσφατα κάνει τους Ρώσους να επανεξετάσουν την εγκατάστασή τους στη Σερβία. Ενώ η Σερβία υπήρξε ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για τους Ρώσους τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η άφιξη των οποίων προκάλεσε την έκρηξη των τιμών των ενοικίων, πρόσφατα έχουν σημειωθεί κάποιες αλλαγές. Φαίνεται ότι η Σερβία γίνεται τώρα ένας ενδιάμεσος σταθμός γι' αυτούς καθ' οδόν προς το Ντουμπάι», αναφέρεται.

«Σχεδόν όλοι οι κτηματομεσίτες λένε ότι το Ντουμπάι προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους Ρώσους και αποτελεί καλό προορισμό για τις επιχειρήσεις. Πολλοί φοβούνται τώρα την αυξανόμενη πολιτική πίεση στη Σερβία. Υπάρχουν λιγότεροι Ρώσοι σήμερα που θέλουν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα στο Βελιγράδι για έξι μήνες. Οι περισσότεροι επιδιώκουν να νοικιάσουν για έναν ή δύο μήνες. Νωρίτερα, είχαμε περί τους 12 ρώσους πελάτες την εβδομάδα που αναζητούσαν ένα διαμέρισμα, τώρα έχουμε δύο το πολύ», είπε στην ιστοσελίδα ένας μεσίτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / POLITICO: Ο Πέτερ Μαγιάρ σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για επαναφορά των σχέσεων Ουγγαρίας-ΕΕ

Ο νέος ηγέτης της Ουγγαρίας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας σε δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ
THE LIFO TEAM