Πακιστάν: Σχεδόν ένας στους τρεις πιλότους έχει ψεύτικη άδεια

Πακιστάν: Σχεδόν ένας στους τρεις πιλότους έχει ψεύτικη άδεια Facebook Twitter
Πακιστάν: Σχεδόν ένας στους τρεις πιλότους έχει ψεύτικη άδεια
0

Πάνω από το 30% των πολιτικών πιλότων στο Πακιστάν έχει ψεύτικες άδειες, χωρίς εμπειρία σε πτήσεις, αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός της χώρας.

Απευθυνόμενος στην Εθνική Συνέλευση του Πακιστάν, ο Ghulam Sarwar Khan δήλωσε ότι 262 πιλότοι στη χώρα «δεν έδωσαν οι ίδιοι τις εξετάσεις» και είχαν πληρώσει κάποιον άλλο να το κάνει για λογαριασμό τους. «Δεν έχουν εμπειρία πτήσης», είπε.

Το Πακιστάν έχει 860 ενεργούς πιλότους που εξυπηρετούν τις εγχώριες αεροπορικές εταιρείες του, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας Pakistan International Airlines (PIA) της χώρας, καθώς και ορισμένων ξένων αερομεταφορέων, δήλωσε ο Khan.

Οι παρατυπίες που εντοπίστηκαν στις άδειες χειριστή στην εταιρεία αντιπροσωπεύουν ένα «σοβαρό σφάλμα» στους ελέγχους ασφαλείας, δήλωσε νωρίτερα σήμερα, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), αφού η PIA αποφάσισε να καθηλώσει το ένα τρίτο των πιλότων του.

«Παρακολουθούμε αναφορές από το Πακιστάν σχετικά με ψευδείς πιλοτικές άδειες, οι οποίες αφορούν και αντιπροσωπεύουν σοβαρό σφάλμα στην εποπτεία αδειών και ασφάλειας από τη ρυθμιστική αρχή της αεροπορίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

Πρόσθεσε δε ότι ο οργανισμός ζήτησε περισσότερες πληροφορίες.

Η αρχή πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν διαπίστωσε ότι περίπου 150 από τους 434 πιλότους της PIA έχουν «αμφίβολες άδειες», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Μια έρευνα για μια συντριβή της PIA που σκότωσε 97 άτομα τον περασμένο μήνα έδειξε πιλότους που δεν ακολουθούν διαδικασίες.

Χθες, ο υπουργός Αεροπορίας του Πακιστάν, αποκάλυψε ότι οι δύο πιλότοι κατά τη διάρκεια της προσγείωσης δεν ήταν αφοσιωμένοι και συζητούσαν για τον κορωνοϊό ενώ έκανε λόγο και για αμέλεια των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Με πληροφορίες του CNN/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ