Oxfam κατά πλούσιων χωρών: Έχουν πάρει στο έδαφός τους μόνο το 1,39% των προσφύγων

Oxfam κατά πλούσιων χωρών: Έχουν πάρει στο έδαφός τους μόνο το 1,39% των προσφύγων Facebook Twitter
1

 Οι πλούσιες χώρες έχουν πάρει στο έδαφός τους μόνο το 1,39% των προσφύγων από τα πέντε εκατομμύρια προσφύγων από τη Συρία, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Oxfam.

Η οργάνωση καλεί τα κράτη αυτά να εντείνουν τις προσπάθειες τους και να προσφέρουν το «δίκαιο μερίδιο» τους, στηρίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Στην ανάλυση της Oxfam αναφέρεται ότι μόνο τρεις χώρες-ο Καναδάς, η Γερμανία και η Νορβηγία- έχουν κρατήσει τις υποσχέσεις για επαναγκατάσταση προσφύγων υπερβαίνοντας αυτό το «δίκαιο μερίδιο», το οποίο υπολογίζεται βάσει του μεγέθους της οικονομίας του κάθε κράτους.

Άλλα πέντε κράτη, η Αυστραλία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Σουηδία και η Νέα Ζηλανδία - έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν περισσότερο από το μισό.

Οι άλλες 20 χώρες που περιλαμβάνονται στην ανάλυση πρέπει να προσφέρουν ασφάλεια και νομικές οδούς για τους πρόσφυγες, αυξάνοντας το μερίδιο τους. Όμως  η Γαλλία έχει δεσμευτεί μόνο για το 4% του μεριδίου που της αναλογεί, η Ολλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες το 7% ο καθένας, η Δανία το 15 τοις εκατό και το Ηνωμένο Βασίλειο το 22 τοις εκατό.

Η Winnie Byanyima, εκτελεστική διευθύντρια της Oxfam International, δήλωσε: «Έξι χρόνια σε αυτή την τρομερή κρίση, πάνω από 4,8 εκατομμύρια συριακού λαού είναι τώρα πρόσφυγες στην Τουρκία, το Λίβανο, την Ιορδανία και αλλού στην περιοχή. Οι πιο ευάλωτοι από αυτούς - οι γυναίκες, τα  παιδιά, οι ηλικιωμένοι - δεν μπορούν να πάνε πίσω, αλλά δεν έχουν και τους πόρους ή την υποστήριξη για να ζήσουν σωστά και να κινηθούν σε ένα καλύτερο μέλλον ".

Η Oxfam καλεί τις πλούσιες χώρες για την επανεγκατάσταση ή άλλες μορφές ανθρωπιστικής βοήθειας στο 10%  του συνόλου των εγγεγραμμένων προσφύγων μέχρι το τέλος του 2016, περίπου δηλαδή σε 480.000 ανθρώπους. Συνολικά, οι πλούσιες χώρες έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει θέσεις σε 129.966 άτομα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία αυξάνει επιρροή στο Σαχέλ: Drone, όπλα και η διαβόητη SADAT σε συνεργασία με τις αφρικανικές κυβερνήσεις

Διεθνή / Η Τουρκία στο Σαχέλ: Drones, μισθοφόροι και η νέα γεωπολιτική σκακιέρα της Αφρικής

Από το 2022, η Τουρκία έχει ενισχύσει τις σχέσεις της με χώρες του Σαχέλ μέσω πωλήσεων drones, στρατιωτικού εξοπλισμού και συνεργασίας με ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Οι επιπτώσεις της πολιτικής του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στα εμβόλια: Τι αλλάζει στην πρόσβαση και την κάλυψη

Διεθνή / Οι επιπτώσεις της πολιτικής του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στα εμβόλια - Τι αλλάζει

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, αναθεωρεί τις οδηγίες για εμβόλια COVID, γρίπης, HPV και άλλα - Επηρεάζεται η πρόσβαση, η ασφάλιση και η εμπιστοσύνη στο εμβολιαστικό σύστημα;
LIFO NEWSROOM
Σύγκρουση στα σύνορα Ταϊλάνδης–Καμπότζης: Επιστρέφουν τα φαντάσματα της αποικιοκρατίας

Διεθνή / Σύγκρουση στα σύνορα Ταϊλάνδης–Καμπότζης: Επιστρέφουν τα φαντάσματα της αποικιοκρατίας

Η κλιμάκωση μιας παλιάς διαφοράς για τη συνοριακή γραμμή φέρνει αεροπορικές επιδρομές, διπλωματικό χάος και ερωτήματα για την πολιτική σταθερότητα των δύο χωρών
LIFO NEWSROOM