Όρμπαν: Όποια χώρα έχει φύγει από την ΕΕ προστατεύει την υγεία των πολιτών της πιο γρήγορα

Όρμπαν: Όποια χώρα έχει φύγει από την ΕΕ προστατεύει την υγεία των πολιτών της πιο γρήγορα Facebook Twitter
EPA
0

Νέα επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος εστίασε σε νέο θέμα για να ασκήσει κριτική στις Βρυξέλλες, το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με τη Βρετανία, κανένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη εγκριθεί ακόμα στην ΕΕ, ο Όρμπαν είπε σήμερα μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της Ουγγαρίας: «Όποια (χώρα) έχει φύγει (από την ΕΕ) ακολουθεί τον δικό της δρόμο, αναζητά τις δικές της λύσεις, μπορεί να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή των πολιτών της πιο γρήγορα από ό,τι εμείς που μείναμε (στην ΕΕ)».

Πρόσφατα, η βρετανική ρυθμιστική αρχή MHRA έγινε ο πρώτος οργανισμός στον κόσμο που έδωσε έγκριση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από την Biontech και την Pfizer. Αυτό ο Όρμπαν το περιέγραψε στο ραδιόφωνο της χώρας του ως «χαστούκι στο πρόσωπο» για την ΕΕ.

Μαζί με την Πολωνία, η Ουγγαρία παρεμποδίζει επί του παρόντος την λήψη αποφάσεων σχετικά με τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ και την οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ύψους δισεκατομμυρίων, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να συνδέσει την εκταμίευση των κονδυλίων με την συμμόρφωση στις αρχές του κράτους δικαίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM