Oμπάμα: Ο δράστης του Ορλάντο εμπνεύστηκε από το διαδίκτυο

Oμπάμα: Ο δράστης του Ορλάντο εμπνεύστηκε από το διαδίκτυο Facebook Twitter
0

Δεν υπάρχουν "σαφείς αποδείξεις" μέχρι αυτό το στάδιο των ερευνών ότι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο είχε δεχθεί οδηγίες από ένα μεγαλύτερο δίκτυο τρομοκρατών στο εξωτερικό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

"Μέχρι στιγμής, δεν βλέπουμε σαφείς ενδείξεις ότι δέχθηκε κατευθύνσεις" από εξτρεμιστές, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στο Οβάλ Γραφείο, στη συνάντηση του με αξιωματούχους, μεταξύ άλλων τον διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ και τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον.

Ο Ομπάμα δήλωσε πως ο ένοπλος δράστης Ομάρ Ματίν "εμπνεύστηκε από πολλές εξτρεμιστικές πληροφορίες που ήταν διαδεδομένες στο διαδίκτυο".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM