Ολυμπιακοί Αγώνες: Επίθεση PETA στη Lady Gaga για το σόου με τα φτερά στην τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επίθεση PETA στη Lady Gaga για το σόου με τα φτερά στην τελετή έναρξης Facebook Twitter
0

Δριμεία επίθεση κατά της Lady Gaga εξαπέλυσε η φιλοζωική οργάνωση PETA, μετά την εμφάνιση της ποπ τραγουδίστριας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο εντυπωσιακό show η καλλιτέχνις εμφανίστηκε με ένα εντυπωσιακό παλτό από μαύρα φτερά στρουθοκαμήλου ενώ η ομάδα των οκτώ χορευτών που τη συνόδευε κρατούσε μεγάλα ροζ και λευκά φτερά.

«Lady Gaga το να φοράς φτερά είναι εξοργιστικό! Τα πουλιά χρειάζονται τα φτερά τους, όχι εσύ Gaga! Το να προέρχονται από την φυσική διαδικασία αλλαγής πτερώματος δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Συνήθως αυτά προέρχονται από πάπιες, στρουθοκαμήλους και άλλα πουλιά, τα οποία ξεπουπουλιάζονται αφού τα έχουν σκοτώσει ή τα έχουν τραβήξει με επώδυνο τρόπο από το δέρμα τους ενώ βρίσκονται ακόμα στη ζωή. Σε παρακαλούμε μην ξαναφορέσεις φτερά ξανά!», αναφέρει η ανάρτηση της PETA (Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων) στον επίσημο λογαριασμό της φιλοζωικής οργάνωσης στο X, το Σάββατο, 27 Ιουλίου, μία μέρα μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η απάντηση των χρηστών στην ανάρτηση της PETA ήταν άμεση με τους περισσότερους να υπερασπίζονται την καλλιτέχνιδα. «Και αν χρησιμοποίησε φτερά που δεν προέρχονται από πουλιά;», «Είναι παλιά φτερά που ανήκαν στο πρώην Lido, κανένα ζώο δεν υπέστη πρόσφατα βασανισμό για εκείνα τα φτερά», «Αυτή είναι μια βασίλισσα, την αγαπώ», «Ήταν καλή, όλα συγχωρούνται», «Είναι vintage και τα δανείστηκε από το Lido... Αντιδράτε σαν να τα έφτιαξε μόνη της», αναφέρουν, μεταξύ άλλων. οι χρήστες στο X, κάτω από την ανάρτηση της PETA.

Όμως, η αλήθεια είναι πως η ίδια η ερμηνεύτρια, ήδη, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, μετά τηθεαματική εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με ανάρτησή της στο X εξηγούσε την προέλευση των εντυπωσιακών φτερών. Στην ανάρτηση η τραγουδίστρια της ποπ αρχικά αναφέρει πως είναι ευγνώμων που της ζητήθηκε να ανοίξει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και να ερμηνεύσει το κομμάτι «Mon truc en plumes» της θρυλικής Γαλλίδας τραγουδίστριας, μπαλαρίνας και ηθοποιού Ζιζί Ζανμέρ. Όσο για τα φτερά που χρησιμοποιήθηκαν στο show, η Lady Gaga γράφει: «Νοικιάσαμε τα πομ πομ από το αρχείο του Lido. Ένα πραγματικό γαλλικό καμπαρέ - θέατρο. Συνεργαστήκαμε με τον Dior για να δημιουργήσουμε ειδικής κατασκευής κοστούμια χρησιμοποιώντας φτερά που έχουν πέσει με φυσικό τρόπο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η PETA επιτίθεται στη Lady Gaga. Τον Αύγουστο του 2012 η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων κατηγόρησε την Αμερικανίδα τραγουδίστρια πως είχε πραγματοποιήσει εμφανίσεις με γούνες αλεπούς και λαγού ενώ στο παρελθόν είχε καταδικάσει τα ρούχα από φυσική γούνα. Η οργάνωση με ανοιχτή επιστολή προς την Lady Gaga, την οποία δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα της PETA, ρωτούσε την καλλιτέχνιδα αν εξακολουθεί να είναι κατά της γούνας ή αν δεν γνώριζε πως οι γούνες που είχε φορέσει εκείνη την περίοδο ήταν αληθινές.

Η τραγουδίστρια απάντησε στην οργάνωση μέσω μιας, μάλλον, σιβυλλικής  ανάρτησης στο Twitter, στην οποία έγραψε: «Για εκείνους στον Τύπο και άλλους, που γράφουν αν η γούνα μου είναι ή δεν είναι πράγματι αληθινή, μην ξεχάσετε να δώσετε τα εύσημα στον σχεδιαστή του Hermes. Σας ευχαριστώ».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM