Ολάντ εναντίον Λεπέν: Κρύβει το σχέδιό της για έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ

Ολάντ εναντίον Λεπέν: Κρύβει το σχέδιό της για έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ Facebook Twitter
0

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε σήμερα στις Βρυξέλλες για "τον μείζονα κίνδυνο" της παρουσίας της άκρας δεξιάς στο Μέγαρο των Ηλυσίων και κατηγόρησε το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ότι "αποκρύπτει το σχέδιό του για έξοδο" της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Πρέπει να αποκλειστεί ένας μείζων κίνδυνος που θα είναι η παρουσία της άκρας δεξιάς στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας», εξήγησε ο Ολάντ στο τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που ήταν αφιερωμένη στο Brexit, κατηγορώντας το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ότι «αποκρύπτει το σχέδιό του για έξοδο» της Γαλλίας από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο πρόεδρος Ολάντ κάλεσε όλους εκείνους «που δεν θέλουν την Μαρίν Λεπέν, να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του (Εμανουέλ) Μακρόν» στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου.


«Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί θέμα συζήτησης για τις δυνάμεις των Ρεπουμπλικανών: στις 7 Μαΐου (πρέπει) να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του Μακρόν και να πιστέψουν ότι είναι το ψηφοδέλτιο που αποτρέπει την άκρα δεξιά», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας οκτώ ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του β' γύρου. Δήλωσε επίσης «πεπεισμένος ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ένας καλός εταίρος για τη Γερμανία, γιατί θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Γαλλίας και συγχρόνως της Ευρώπης».

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ