ΟΗΕ: Δεν έχουν πού να κρυφτούν οι άμαχοι της Γάζας

ΟΗΕ: Δεν έχουν πού να κρυφτούν οι άμαχοι της Γάζας Facebook Twitter
2

Δεν έχουν που να κρυφτούν οι άμαχοι στην πυκνοκατοικημένη  Γάζα επισημαίνει ο ΟΗΕ ενώ συνεχίζεται η επίθεση και ο βομβαρδισμός της περιοχής από τους ισραηλινούς. Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, τα παιδιά είναι που πληρώνουν το ακριβότερο τίμημα.

Σύμφωνα με όσα είπε  ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια (OCHA), σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, περίπου 500 σπίτια έχουν καταστραφεί από τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και 100.000 άτομα έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία έχοντας άμεση ανάγκη από τρόφιμα, νερό και στρώματα.

«Δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένα ασφαλές μέρος για τους αμάχους», τόνισε ο Λέρκε, καθώς στη Λωρίδα της Γάζας όπου ζουν 4.500 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Μέχρι τώρα σχεδόν 600 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισραηλινές βόμβες, με το 1/3 από τα θύματα να είναι παιδιά. Από την πλευρά των ισραηλινών έχουν σκοτωθεί 29 άτομα, τα 27 στρατιώτες. Σύμφωνα με τη UNICEF, εκτός από τα 121 παιδιά που σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά, υπάρχουν άλλα 900 τραυματισμένα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, 107.000 παιδιά χρειάζονται ψυχοκοινωνική υποστήριξη λόγω των τραυμάτων που βιώνουν, όπως θάνατο, τραυματισμό ή απώλεια του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), 18 εγκαταστάσεις υγείας έχουν καταστραφεί, ανάμεσά τους και τρία νοσοκομεία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια