ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Μεξικό προκάλεσαν σεισμό; Τι κατέγραψαν οι σεισμογράφοι της χώρας

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Μεξικό προκάλεσαν σεισμό; Τι κατέγραψαν οι σεισμογράφοι της χώρας Facebook Twitter
0

Οι Μεξικανοί που πανηγύρισαν ξέφρενα την Κυριακή, ταρακούνησαν το έδαφος αρκετά ώστε να ενεργοποιήσουν τους αισθητήρες σεισμού οι οποίοι κατέγραψαν μια μικρή δόνηση τα ξημερώματα.

Το Μεξικό έκανε τη μεγαλύτερη έως τώρα έκπληξη στο Μουντιάλ της Ρωσίας, επικρατώντας με 1-0 της κατόχου του τροπαίου, Γερμανίας στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας και όλη η πόλη γιόρτασε στους δρόμους.

Το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Ατμοσφαιρικών Ερευνών δήλωσε ότι οι αισθητήρες σεισμού υψηλής ευαισθησίας σημείωσαν δονήσεις σε δύο σημεία στην πόλη του Μεξικού, επτά δευτερόλεπτα μετά το 35ο λεπτό του παιχνιδιού, όταν σκόραρε ο παίκτης Hirving Lozano.

Βέβαια το Ινστιτούτο αποκάλεσε τις δονήσεις «τεχνητό» σεισμό ενώ σύμφωνα με δηλώσεις ειδικού στην εφημερίδα New York Times, η δόνηση προκλήθηκε από το μαζικό χοροπήδημα των οπαδών.

Χιλιάδες οπαδοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης του Μεξικού, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε μια γιγαντιαία οθόνη και μετά το θρίαμβο όλη η πόλη γλεντούσε στους δρόμους μέχρι το πρωί.

Ενώ κανείς δεν αμφισβήτησε το βαθμό ευτυχίας που έζησε το έθνος, ορισμένοι ειδικοί αμφισβήτησαν τα στοιχεία της σεισμικής δραστηριότητας που κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Ατμοσφαιρικών Ερευνών.

Η ισπανική εφημερίδα El País, ανέφερε τον Arturo Iglesias, ερευνητή στο Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού, λέγοντας ότι ένας σεισμός δεν μπορεί να προκληθεί από τη «διάσπαρτη δραστηριότητα των οπαδών».

Σε μια νέα ανακοίνωση την Κυριακή το βράδυ, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Ατμοσφαιρικών Ερευνών διευκρίνισε ότι το γεγονός ήταν ανεπαίσθητο για τον γενικό πληθυσμό. Αυτό το είδος εμφάνισης μπορεί να αναφέρεται ως ένας «τεχνητός» σεισμός, σύμφωνα με το ινστιτούτο το οποίο τονίζει πως «δεν πρόκειται για γεωλογικό γεγονός».

Διεθνή
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM