Οι νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο έφθασαν τις 5.000 μέσα στο 2016

Οι νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο έφθασαν τις 5.000 μέσα στο 2016 Facebook Twitter
0

Πέντε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες -αριθμός ρεκόρ- θεωρείται ότι πνίγηκαν συνολικά μέσα στο 2016 στη Μεσόγειο, έπειτα και από δύο ναυάγια που σημειώθηκαν χθες Πέμπτη και κατά τα οποία εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι, ανακοίνωσαν σήμερα ανθρωπιστικές οργανώσεις.


Δύο υπερφορτωμένες πλαστικές βάρκες ανατράπηκαν στα Στενά της Σικελίας, μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης, ανακοίνωσαν ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).


"Αυτά τα δύο δυστυχήματα μαζί φαίνεται ότι θα ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό των φετινών θανάτων σε 5.000, που είναι ένα νέο ρεκόρ σε αυτή την κρίση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΜ Τζόελ Μίλμαν σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
"Πρόκειται για τον χειρότερο ετήσιο απολογισμό νεκρών που έχει μέχρι σήμερα καταγραφεί", είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της UNHCR Γουίλιαμ Σπίντλερ.


Η ΔΟΜ ανακοίνωσε ότι περί τους 3.777 μετανάστες χάθηκαν στη θάλασσα στη διάρκεια του 2015.


Η UNHCR έκανε έκκληση στις χώρες να καταστήσουν ευκολότερη την νομοθεσία για την υποδοχή προσφύγων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM